Brouw je eigen bier met MiniBrew!

Na een lange, warme werkweek is er niets zo lekker als een ijskoud biertje. Zou het niet mooi zijn als je dit vloeibare...

Na een lange, warme werkweek is er niets zo lekker als een ijskoud biertje. Zou het niet mooi zijn als je dit vloeibare geluk zelf zou kunnen brouwen? Met MiniBrew kan dat!

/ BIY

Een ‘biervolutie’ noemen de makers hun creatie. Met MiniBrew maak je in één brouwproces vijf liter premium bier. Om samen te drinken met je vrienden, of helemaal voor jezelf te houden. Het is tenslotte jouw bier.

[video_ad]

/ Koud kunstje

De MiniBrew is een alles-in-één-apparaat. Hij maakt de wort (basisingrediënt van bier), koelt deze, laat het gisten en conditioneert het allemaal in die ene machine. Het enige wat jij toe moet voegen is water, hop, mout, gist en eventueel kruiden voor je eigen meesterrecept. De slimme software van MiniBrew doet de rest. Als laatste ingrediënt voeg je een portie geduld toe. Je brouwsel zal minstens zeven dagen fermenteren. Wil je een dubbel, triple of zelfs quadriple maken, dan moet je je geduld nog meer op de proef stellen. In de bijbehorende app (want alles heeft tegenwoordig een bijbehorende app) volg je het proces en deel je jouw recept met de rest van de wereld.

De eerste reeks MiniBrews zal in de loop van dit jaar in productie gaan. Een brouwmachine kost 2.000 euro en is exclusief te koop via hun site. Of dat het waard is? ‘Goed bier is een mensenrecht,’ vinden de makers. Dat zegt wat ons betreft genoeg.