Wetenschap bewijst: beter orgasme met nieuwe vrouw

Verandering van spijs doet eten, en blijkbaar geldt dat ook voor sex! In een nieuw wetenschappelijk experiment kregen de...

Verandering van spijs doet eten, en blijkbaar geldt dat ook voor sex! In een nieuw wetenschappelijk experiment kregen de mannelijke deelnemers pornofilms voor hun kiezen en wat bleek: ze kregen een sneller en beter orgasme bij de film met de onbekende actrice.

De zogenoemde ‘nieuwe vrouwelijke stimulus’ zorgde voor een snellere ejaculatie waarbij de mannen hogere kwaliteit sperma produceerden. De deelnemers mochten voor twee weken elke 48 uur hun gang gaan bij een nieuwe steamy movie. De eerste zes keer werden de rollen vertolkt door dezelfde man en vrouw, maar bij de zevende film kozen de wetenschappers voor een andere actrice.

/ Geen smoesjes, wel wetenschap

Nee, dat betekent niet dat mannen op de een of andere manier geprogrammeerd zijn om vreemd te gaan (dus dat excuus kun je laten varen). De mogelijke verklaringen van de onderzoekers luiden bijvoorbeeld dat als je een tijdje sex hebt met dezelfde vrouw, de kans groter is dat je in die tijd een van haar eitjes bevrucht hebt. Mission completed. Bij een romance met een andere vrouw is het waarschijnlijk dat een andere man al eerder sex met haar heeft gehad. Deze concurrentie wekt bij ons dusdanige opwinding op dat je makkelijker klaarkomt (en haar zou kunnen bezwangeren). Dat verklaart misschien ook het gênante ‘dit doet-ie anders nooit’ tijdens een onenightstand.

[video_ad]

/ ‘Nieuwe vrouwelijke stimulus’

De onderzoekers zoeken vooral naar nieuwe licht op behandelingen tegen mannelijke onvruchtbaarheid. Als je een kwakje in moet leveren bij de dokter voor onderzoek, komt dat meestal na een potje masturberen bij een sexy video. Met andere woorden: dezelfde nieuwe vrouwelijke stimulus als bij dit experiment. Het gevolg hiervan is dat de kwaliteit van het ingeleverde sperma ten onrechte van hoge kwaliteit kan zijn en hiermee eventuele problemen in de slaapkamer verhult.

/ Hoe dan?

Hoe krijg je mannen zo gek dat ze meedoen aan zo’n experiment? Blijkbaar best rap. Elke man deed geheel vrijwillig en met plezier (goh) mee aan het onderzoek, zonder tegenprestatie in de vorm van compensatie. Alles voor de wetenschap.