Wanderlust: 8x de mooiste afgelegen hotels

De dagen worden korter en het begint steeds vaker en harder te regenen. Ja, de zomer komt tot haar eind en dat betekent...

De dagen worden korter en het begint steeds vaker en harder te regenen. Ja, de zomer komt tot haar eind en dat betekent dat we allemaal weer terug gaan naar onze dagelijkse kantoor routine.

Playboy begrijpt maar al te goed dat jij  het gezeur van je baas nu al weer zat bent en zette daarom de acht meest afgelegen hotels op een rij. Voor als je in je hoofd even heel ver weg wilt dromen of, beter nog, de stoute schoenen aan wil trekken en met de noorderzon wil vertrekken.

/ Boomhutten in ZwedenHotelZweden

Het blijft toch de ultieme uiting van mannelijkheid; een boomhut. In deze Zweedse boomhutten kun je je even helemaal afzonderen.

Boeken doe je hier

/Afgezonderd in MarokkoHotelmarokko

Letterlijk in de middle of nowhere aan de voet van het Atlas gebergte, heerlijk rustig. Geniet van mooie wandelingen en vooral van de afwezigheid van mensen

Boeken doe je hier

/Afkoelen in ZwedenHotelZwitserland1

Kan de zomer jou niet vroeg genoeg voorbij zijn en kijk je nu al weer uit naar je wintersport? Dan is deze exclusieve getaway naar dit Zweedse ijshotel echt wat voor jou! Koel hier lekker af van al je gestresste collega's.

Boeken doe je hier

/ Oase van rust in EgypteHotelEgypte

Zoek je toch liever de warmte op? In deze Egyptische oase van rust waan je je in een Fata Morgana. Deze heerlijke dagdroom wordt nog een stukje beter, want door het gebrek aan elektriciteit hoef je niet te verwachten dat je je telefoon op kan laden. Hoe fijn is het om niet alleen fysiek maar ook virtueel offline te gaan?

Boeken doe je hier

/Baas boven baas in ZwitserlandHotelZwitserland3

Ideaal voor wie na een zomer van roadtrips nog niet genoeg gekampeerd heeft! Deze balvormige tenten zijn niet alleen heel erg gaaf, je kijkt ook nog eens uit over een hectische stad gevuld met mensen die lang niet zo ontspannen zijn als jij!

Boeken doe je hier

/Undercover Down underHotelAustralie

Het is even een eindje vliegen, maar dan heb je ook wat. Dit Australische resort heeft maar 15 slaapplaatsen dus is uitermate geschikt voor mensen die even echt alleen willen zijn. Je hoeft je echter niet te vervelen, er ligt namelijk geen hotel dichter bij het iconische Ayers Rock.

Boeken doe je hier

/Met de noorderzon vertrekken naar GroenlandHotelGroenland

Het is het meest noordelijk gelegen 4-sterrenhotel ter wereld. Dat moet wel ver genoeg van de bewoonde wereld zijn, lijkt ons zo. Vanuit het hotel kun je je ook nog eens verkneukelen om cruiseschepen die de grootste moeite doen om tussen de ijsbergen door te varen.

Boeken doe je hier

/ Chinese hoogtepuntenHotelchina

Als dit geen ultieme afzondering is, weten wij het ook niet meer. Er is wel een klein nadeel, om er te komen moet je zo'n 60 000 treden lopen. En maar denken dat je voor je ontspanning komt.

Naar welke afgelegen bestemming zou jij wel willen ontsnappen?

Bron: Architecturendesign.com