De twaalf skills van een miljonair

'I wanna be a billionaire, so fucking bad, buy all of the things I never had', Bruno Mars zong het ons al voor. Stiekem...

'I wanna be a billionaire, so fucking bad, buy all of the things I never had', Bruno Mars zong het ons al voor. Stiekem dromen we er allemaal van, een gigantisch huis, strakke bolide voor de deur en een miljoen op de bank. Self-made Millionaire Daniel Ally, legt even haarfijn uit wat daar precies voor nodig is.

Woon je nog steeds in een huurwoning met een Fiat Multipla voor de deur en zie je alleen maar rood op de bank? Rijk zijn kan je leren.

1. Communiceren

Een miljonair stuurt per jaar duizenden mailtjes, communicatie is dus een vereiste. Maar je moet niet alleen een woordenschat in de vingers hebben, ook telefonisch en face-to-face moeten je communicatie-skills top zijn. Bedrijven gaan eerder in zee met iemand die zich op alle vlakken duidelijk kan maken.

2. Sales

Vandaag de dag, verkoop je of wordt je verkocht, en jij mag een keer raden aan welk eind van het touw de miljonair trekt. Juist, hij verkoopt. Als je begrijpt hoe het verkopen werkt, maak je meer kans om miljonair te worden. Kijk om je heen: alles wat je ziet is ooit verkocht.

3. Marketing

Je reputatie is je beste reclame, jezelf en je bedrijf promoten is dan ook de hoeksteen van elk imperium. Laat de wereld helder en duidelijk weten wat je doet, zo weten mensen die jou of jouw product nodig hebben je ook kunnen vinden.

4. Emotionele intelligentie

Het is belangrijk dat je mensen aanvoelt en begrijpt. Een miljonair in spe begrijpt lichaamstaal, intonatie maar ook emotie en diplomatie. Theodor Roosevelt schraapte zijn keel en zei: 'Het maakt mensen niet uit hoeveel je weet, totdat ze erachter komen hoeveel je daar mee kunt.'

5. Innovatie

Elke miljonair onderscheid zich van de rest door een creatieve draai te geven aan de dingen die hij doet. Ray Kroc, de oprichter van McDonalds heeft immers ook de hamburger niet uitgevonden. Toch schraapte hij miljoenen binnen met zijn fastfood-filiaal ideeën

6. Organisatie

Zoek naar een georganiseerd systeem dat bij je past. Maar heb ook de flexibiliteit om je systeem aan te passen aan je snel veranderende omgeving. Een goede planning voorkomt dat je later de mist in gaat. Stel doelen voor jezelf en plan deze dagen, weken, maanden of zelfs jaren van te voren, zodat je een lijn hebt om aan vast te klampen.

7. Om kunnen gaan met geld

Je kunt alleen om gaan met een miljoen euro als je ook om kunt gaan met tien euro. Het management van geld is een van de belangrijkste skills van een miljonair. Weten wanneer je geld moet uitgeven en weten hoeveel je uit kunt geven is key. Een (toekomstig) miljonair kent iedere centimeter van zijn kluis.

8. Barmhartigheid

Je kunt alleen rijk zijn als je anderen om je heen ook wat kunt gunnen. Dit betekent niet dat je elke maand een bedrag overmaakt naar de stichting voor treurige zwerfhonden in de diepste krochten van Centraal-Afrika, maar dat je echt betrokken bent bij een goed doel. Op die manier gunnen mensen je de rijkdom ook.

9. Netwerken

Een goed en betrouwbaar netwerk is essentieel, maar om zo'n netwerk op te bouwen, moet je zelf ook een betrouwbaar onderdeel zijn van het netwerk van anderen. Een sterk netwerk houdt in dat je contacten hebt voor allerlei verschillende klussen, slechts één telefoontje of mailtje van je verwijderd.

10. Leiderschap

Je wordt geen miljonair door een volger te zijn. Leiderschap is dan ook een hele belangrijke vaardigheid als je de ambitie hebt om miljonair te worden. Een leider voelt aan wanneer hij de verantwoordelijkheid moet nemen of de kar moet trekken als er problemen zijn.

11. Prioriteiten stellen

Eerder is al aan bod gekomen dat het maken van een planning is belangrijk, hier hoort ook het stellen van prioriteiten bij. Een beetje miljonair kan inschatten dat hij niet zijn huiskamer gaat restylen als er belangrijke zaken gedaan moeten worden. Je kunt nou eenmaal niet overal tijd voor maken, prioriteiten kunnen stellen is dus enorm belangrijk.

Er zijn meer dan 15 miljoen miljonairs op de wereld, met deze tips wordt jij vast de volgende!

Bron: entrepeneur.com