Vrijmibo in... Amsterdam

Nog even bikkelen en dan zit de werkweek er weer op. Tijd om het weekend in te luiden, horen we je denken. Een locatie v...

Nog even bikkelen en dan zit de werkweek er weer op. Tijd om het weekend in te luiden, horen we je denken. Een locatie voor de Vrijmibo vereist vaak enig zoekwerk. Geen zorgen. Playboy zet in onze vaste rubriek Vrijmibo in.... de beste Vrijmibolocaties van onze hoofdstad in een lijst.

Foodhallen

De Foodhallen streven ernaar het beste van culinair Amsterdam samen te brengen onder hun dak. Op vrijdag middag is er dan ook ruimte voor alle smaken en wensen. Of je nou gaat Vrijmibo'en met collega's, vrienden of je vriendin, in de Foodhallen is voor alle smaken plek.

Foodhallen, Bellamyplein 51, Amsterdam - foodhallen.nl

Pilsvogel

De gezelligste vrijdag middag van de Pijp vindt je bij de Pilsvogel. Haar naam dankt deze gezellige kroeg (met overigens een uitstekende daghap!) aan vogels die zich aangetrokken voelden tot het afval afkomstig van de viskraam op de hoek. De geur van visafval is geweken, maar de pils en vogels zijn gebleven.

Pilsvogel, Gerard Douplein 14, Amsterdam - pilsvogel.nl

Gollem

Heb je deze vrijdag zin in een goed glas bier? Dan is een trammetje naar de Overtoom geen onverstandig idee. Gollem heeft 22 tapkranen die ze op vrijdagmiddag met liefde laten stromen. Is de keuze nog niet ruim genoeg? Ze hebben ook nog 100 verschillende bieren op fles.

Gollem, Overtoom 160-162, Amsterdam - cafegollem.nl

Café Zilt

Zoals ze het zelf zeggen: 'We houden van lekker en we houden van veel'. Dat komt goed uit, want dat is precies wat we nodig hebben na een week hard werken. Voor de fijnproever heeft het café een zogenaamde "top shelf" met bijzondere varianten van de drankjes die we allemaal kennen.

Café Zilt, Zeedijk 49, Amsterdam - www.cafezilt.nl

Skylounge

Ben je op zoek om je Vrijmibo naar een nieuwe hoogte te tillen? Vier dan je weekend terwijl je uit kijkt over al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. De Skylounge bevindt zich op de elfde verdieping van het Hilton hotel, mocht je dus te diep in het glaasje gekeken hebben, kun je altijd nog blijven logeren.

Skylounge bar, Oosterdok 4, Amsterdam - Skyloungeamsterdam.com

Bukowski

Deze bar in Amsterdam-Oost is vernoemd naar de schrijver Charles Bukowski. Met zijn voorliefde voor alcohol, vrouwen en literatuur is hij de ultieme inspiratie voor je vrijdagmiddag borrel. Met een speciale nachtkaart bieden ze je alles wat je maar wilt gedurende je borrel. Die overigens op vrijdagen door gaat tot een uurtje of drie 's nachts.

Bar Bukowski, Oosterpark 10, Amsterdam - barbukowski.nl

Waar vier jij deze week dat het weekend begonnen is? Laat het ons weten via Social Media! Volgende week zien we je voor een nieuwe vrijmibo in een andere stad.