Ready to swipe? 7 Tinder-tips

Speeddaten en een Lexa-profiel zijn verleden tijd, daten doe je tegenwoordig via Tinder. De app heeft ruim 50 miljoen ge...

Speeddaten en een Lexa-profiel zijn verleden tijd, daten doe je tegenwoordig via Tinder. De app heeft ruim 50 miljoen gebruikers, die gemiddeld bij elf procent van de profielen een groen licht geven. Maar hoe zorg je er nou voor dat de leukste dames jouw profiel naar rechts swipen? Aan de hand van de mening van vrouwen zetten we een aantal Tinder-tips voor je op een rij, zodat je het profiel van een echte Playboy hebt. Ready to swipe?

Vrouwen kijken naar alle facetten van je Tinder profiel, maar, iedereen is oppervlakkig op Tinder (mannen noemen het niets-voor-niets 'vleesbook'), dus de foto's zullen de meeste aandacht vangen. Zorg er dus voor dat je er op je best uit ziet!

Selfies zijn een no-go

Selfies zijn voor de meeste vrouwen een no-go. Ongeveer negentig procent van de profielen met foto's die je duidelijk van jezelf gemaakt hebt kregen een swipe naar rechts.Ook de foto's zonder shirt doen het lang niet zo goed als je denkt, maar vier procent krijgt een groene swipe. Zeker op foto's van een geinig stel buikspieren zonder hoofd zitten vrouwen niet te wachten. Als de foto dan ook nog eens in een spiegel genomen is: Control+Alt+Delete.

Andere vrouwen

Tsja, wat moeten we hierover zeggen. Geen andere vrouwen op je foto's. Tinder is zo kortzichtig, ze kunnen niet weten dat het eigenlijk een foto is met je nichtje op haar 21ste verjaardag. Voor wat zij weten, zou het ook je ex kunnen zijn. Ook foto's waar duidelijk ooit een dame op stond die je er nu af geknipt hebt: niet doen.

Dieren

Wat het dan wel weer goed doet zijn dieren. Zolang het maar wollig en schattig is –ja, vrouwen trappen hier echt in. Vooral honden doen het erg goed. Exotische dieren doen het daarentegen een stuk minder goed. Hoe cool je het ook vind dat je tijdens je bezoekje aan het reptielenopvanghuis gedaan hebt alsof je met een anaconda aan het worstelen was, don't put it on Tinder.

Kinderen

Nog zo'n enorme No-Go en wel om twee redenen. Ten eerste, ze weten niet of het jouw kind is, dus kiezen de korstzichtigste route: Het is jouw kind --> ik ben niet toe aan kinderen/er is een moeder in beeld/hij heeft teveel bagage --> Swipe naar links. Gaat het echt zo? Ja het gaat echt zo.En laten we eerlijk zijn, hoe groot is de kans dat je de liefde van je leven gaat vinden op Tinder? Het gaat vooral om sex. En als het alleen om sex gaat, zijn kinderen echt ongepast.

Groepsfoto's

Over een negatieve swipe wordt niet al te lang nagedacht, pas bij enige interesse wordt je hele profiel doorgespit. Is je eerste foto en groepsfoto waarop niet duidelijk is wie jij precies bent, swipe naar links. Zorg dus altijd voor foto's waarop duidelijk is met wie ze te maken heeft. Meerdere groepsfoto's in je profiel? Leuk hoor, maar niemand gaat de wiskunde doen om te kijken wie jij nou precies bent. Al laat het wel zien dat je een sociale jongen bent. Bravo.

Vreemde hobbies

Grappig dat je elk weekend gaat larpen in de Veluwe en dat je een killer-collectie vruchtbaarheidsbeeldjes uit exotische landen hebt, maar dat is iets voor een later gesprek. Tinder gaat om looks en alleen looks, vrouwen knappen af van dit soort foto's.

Kleding en accessoires

Er is niet echt een duidelijk advies te geven over kleding, vrouwen swipen aan de hand van de stijl die zij aantrekkelijk vinden. Als we toch wat algemeenheden moeten distilleren uit de voorkeuren, een foto in pak doet het altijd goed. Suit up or shut up. Blijf wel weg bij hoeden en andere hoofddeksels, want die resulteerden in 99 procent van de foto's in een swipe naar links.

Dus, wat te doen?

Go: Een duidelijke eerste foto van jezelf en alleen jezelf.No Go: Dronken foto's waar je niet duidelijk op staat.