Alcohol gevaarlijker dan harddrugs

Een droge witte bij het avondeten wordt door veel mensen gewaardeerd. Evenals een gele rakker bij het kijken van een voe...

Een droge witte bij het avondeten wordt door veel mensen gewaardeerd. Evenals een gele rakker bij het kijken van een voetbalwedstrijd of een neut tegen vieren. Het nuttigen van een alcoholische versnapering lijkt onschuldig en minder erg dan het gebruiken van drugs, maar onderzoek bewijst het tegendeel: alchohol is de gevaarlijkste drug ter wereld.

Drank en drugs Je zou denken dat harddrugs als heroïne, cocaïne of Chrystal meth wordt gezien als meest ruïnerende boosdoener, maar toch wijzen na onderzoek alle vingers naar alcohol. Twintig soorten drugs zijn onder de loep genomen met het oog op schade die je jezelf én je omgeving aanricht. Dit zijn de resultaten:

Drink met mate Alhoewel harddrugs op een tweede en derde plek staan, steekt alcohol er met kop en schouders bovenuit. Misschien valt dit resultaat je rauw op je dak, maar als je je bedenkt dat er jaarlijks 3,3 miljoen doden vallen door overmatig gebruik van alcohol, is het minder verrassend. Dat is volgens de World Health Organisation 5,9 procent van alle jaarlijkse sterfgevallen. Wat neerkomt op één sterfgeval per 10 seconden. Cheers hé!