Vrijmibo in... Breda

Ben jij vandaag aan het werk in het zonnige zuiden en ga jij daar proosten op het weekend? Playboy helpt je ook deze wee...

Ben jij vandaag aan het werk in het zonnige zuiden en ga jij daar proosten op het weekend? Playboy helpt je ook deze week weer met het vinden van de beste plekjes. Ditmaal in Breda. De bourgondische stad zit vol met leuke plekjes en cafeetjes, een selectie maken is lastig.

Lees ook: De Whisky Advent Kalender

De Bommel

De Bommel is een van de bekendste kroegen in de binnenstad van Breda. Vaste gasten treffen elkaar niet alleen op vrijdagmiddag, maar elke dag van de week. Het café dat vernoemd is naar Olivier B. Bommel uit de bekende strips, ademt al meer dan dertig jaar dezelfde sfeer.

Café De Bommel, Halstraat 1, Breda - debommel.nl

't Hart van Breda

Gelegen aan de Grote Markt, heeft 't Hart het hele jaar door een terras (met verwarming) voor de deur. Heb je honger na een lange werkdag? 't Hart heeft ook een prettige kaart met genoeg keuze: van een borrelhapje tot een complete burger, alles staat erop.

't Hart van Breda, Grote Markt 4-6, Breda - HartvanBreda.nl

Suikerkist

Van jongerencafé, tot studentenkroeg en zelfs even helemaal gesloten. Café Suikerkist heeft de afgelopen jaren flink wat veranderingen ondergaan. Inmiddels is de kaart voorzien van een scala aan hapjes en hebben verschillende gin-tonics hun opwachting gemaakt.

Suikerkist, Havermarkt 2, Breda - Suikerkist.nl

Parc

Voor een vrijdagmiddag in stijl moet je bij Parc zijn; een kaart met mooie wijntjes, spannende cocktails en oesters te over en mooie plateauts van charcuterie.

Parc, Grote Markt 20-22, Breda - parcbreda.nl

 Café De Beyerd

Voor iedereen die een goed glas bier kan waarderen op een vrijdagmiddag is De Beyerd een goede plek. Met meer dan honderd verschillende bieren, waarvan een deel uniek uit eigen brouwerij, is er voor ieder wat wils. Ben je meer van een goed glas wijn, is het overigens goed vertoeven in de naastgelegen wijnbar.

 

Café Restaurant Brouwerij De Beyerd, Boscastraat 26 Breda - beyerd.nl

Bruine Pij

In de schaduw van de Grote Kerk (handig, want die is niet te missen!) vind je De Bruine Pij, al weet menig Bredanaar ook wel waar je het over hebt als je de kroeg kortweg "de Pij" noemt. Met regelmatig live-optredens, ga je hier een uitstekende vrijdag middag beleven.

 

Café De Bruine Pij, Kerkplein 7, Breda - cafedebruinepij.nl

Binnen Breda

Wellicht een van de mooiste barren van Breda. Binnen is gevestigd in een oud pakhuis en maakt gebruik van alle etages. Op de benedenetage vind je een gezellige bar, ideaal om je vrijdag middag te beginnen. Begin je hongerig te worden, verplaats je jezelf een etage naar boven waar het restaurant gevestigd zit. Meer zin in een feestje? Nog een trap en je eindigt in de lounge-bar. Goed voor elkaar zo!

Binnen Breda, Haven 21a, Breda - binnenbreda.nl