5 ultieme cocktails voor in de winter

Wie denkt dat een cocktail onlosmakelijk verbonden is aan het zomerseizoen, heeft het mis. Een alcoholische versnapering...
@media (max-width: 679px){#fig-65e518f613a0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e518f613a0b img{#fig-65e518f613a0b img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e518f613a0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e518f613a0b img{#fig-65e518f613a0b img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e518f613a0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e518f613a0b img{#fig-65e518f613a0b img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e518f613a0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e518f613a0b img{#fig-65e518f613a0b img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}

Wie denkt dat een cocktail onlosmakelijk verbonden is aan het zomerseizoen, heeft het mis. Een alcoholische versnapering kan goed in ieder getij, als je de ingrediënten maar aanpast. Hierbij de vijf beste cocktails voor in de winter

1. Granaatappel-champagnecocktail

Granaat

De granaatappelboom is winterhard tot vrijftien graden onder nul en daar plukken wij dus mooi de vruchten van. Gewoon wat granaatappelsap toevoegen aan een glaasje bubbels, paar pitjes erbij en klaar is Kees.

2. Ultra Alexander

ultra alexander

Cacao is altijd een goed idee, dus niet alleen als topping op je vers getapte Latte Macchiato. Voor deze cocktail mix je naar eigen smaak brandewijn, cacaocrème, chocoladesiroop en een flinke toef slagroom. Bovenop wat chocoladesnippers of cacaopoeder.

3. Dandy Shandy

donker

Voor deze klassieke Britse cocktail voeg je wat ginger ale toe aan een fluitje stout bier, zoals Guiness. Cheers mate.

4. Ginger champagne punch

ginger

Een gemberthee, maar dan net iets anders. Meng wat bubbels met wodka, gekristalliseerd gember en suiker. Liefst serveren in een blauw glas, voor het ijzige tintje.

5. Mai Tai Me

mai

Serveer deze gemende cocktail van rum, cointreau en vruchtensap over een flinke schep ijs. En onthoud: don't eat the yellow snow!

Lees ook: de tien duurste champagnes ter wereld

 

 

Laatste nieuws