Dit zijn dé fashion musthaves deze winter

Stijlvolle mannen zijn altijd goed voorbereid. Daarom is het zeker niet te vroeg om alvast te bekijken welke fashion musthaves je deze winter absoluut niet mag missen.

men's winter fashion

Stijlvolle mannen zijn altijd goed voorbereid. Classy jas? Check. Een paar vette stappers? Check. Zonnebril op? Dubbelcheck. Daarom is het zeker niet te vroeg om alvast te bekijken welke fashion musthaves je in de winter van 2019/2020 absoluut niet mag missen. Welke schoenen moet je deze winter dragen en wat zijn de trends op het gebied van herenjassen voor de winter? No worries: we hebben het allemaal voor je uitgezocht. In dit artikel lees je alles over dé fashion musthaves voor mannen deze winter. 

Waarom kiezen voor trendy kleding?

Voordat we de trends en musthaves gaan beschrijven, is het interessant om eens te kijken naar waarom de mens zo trendgevoelig is. Waarom willen wij mannen de laatste kleding, schoenen en gadgets hebben? De belangrijkste reden hiervoor is: trends zijn leuk. Een groot deel van de heren vindt het te gek om te experimenteren met fashion en accessoires. Met behulp van trends kun je een volledig eigen persoon creëren en laten zien wie jij bent. Daarnaast voelen we ons zelfverzekerder wanneer we iets dragen waar we blij mee zijn en waar we achter staan. Trendy kleding kan je dus op die manier een gelukzalig gevoel geven waarbij je je zekerder voelt dan wanneer je andere kleding draagt die je niet heel mooi vindt of die niet heel trendy is. Ook is groepsgevoel een belangrijk onderdeel van waarom we zo trendgevoelig zijn: van nature hebben mensen een bepaalde behoefte om gelijkgestemden om zich heen te verzamelen. Veel keuzes die men maakt, wordt op een manier beïnvloed door die groep. Dat geldt ook voor trends.

Gave sneakers in de winter? Sure thing

Hierbij komen we direct bij de eerste trend voor de winter van 2019/2020: witte of kleurrijke sneakers. Misschien zijn sneakers niet de eerste schoen waar je aan denkt wanneer je aan het koude seizoen denkt. Dat snappen wij én diverse mode-ontwerpers helemaal. Daarom zijn er voor dit koude winterseizoen in heel veel collecties sneakers te vinden die winterproof zijn. Dat betekent dat er diverse sneakers te koop zijn die gevoerd zijn en daardoor lekker warm aanvoelen. Onze favoriet? De McSneaker! Witte sneakers zijn al een aantal seizoenen hip en zien we dus ook gewoon het komende seizoen weer terug. Draag de schoen met een lekkere dikke sok en je kunt de kou zeker aan. We zijn benieuwd of de witte sportieve schoen ook in de lente van 2020 weer te zien is.

Panterprint kleding voor heren

Weet je waar je die witte sneaker goed mee kunt combineren? Met een warme panterprint trui of een stoere panterprint jas! Panterprint is helemaal hot deze winter. Jarenlang hebben vrouwen ruim de keuze gehad in panterprint kleding; deze winter is het tijd voor de heren. Langzaam maar zeker zagen we de laatste maanden tot het laatste jaar al blouses en shirts met panterprint in de winkels hangen. Deze winter pakken we helemaal uit: combineer panterprint met een casual look met effen kleuren, zodat het het item met dierenprint dé eyecatcher van je look is. Onze tip: ga voor een lange wollen jas met panterprint en combineer die look met een skinny jeans, een paar warme sokken, witte sneakers en een zwarte sweater. Je valt op zonder dat het geheel té heftig is.

Teddy coats zijn helemaal hip

Hierbij kunnen we bovenstaande trends ook nog eens combineren met de volgende trend: de teddy coat. Teddy coats hebben de afgelopen jaren een flinke boost gekregen. De webwinkels hangen vol met allerlei soorten uitvoeringen: van wollige beige jassen tot aan geprinte fleece jacks die op teddy jassen lijken. Het leuke van deze trend is dat de heren ook eindelijk mee mogen doen: net als bij de panterprint waren teddy coats eerder echt een trend voor vrouwen. Waarom zouden vrouwen alleen mogen genieten van deze ultrazachte en comfortabele jassen? Precies! Ga daarom deze winter ook gewoon voor een heerlijke teddy coat, het liefst eentje met diepe zakken en eventueel een capuchon. Wil je alle trends combineren? Koop dan een teddy coat met een panterprintje. Lekker kittig toch?

Zwarte Chelsea boots voor heren

Wanneer je het niet zo ziet zitten om met sneakers, en dan ook nog eens witte sneakers, in het koude en donkere seizoen rond te lopen, hebben we nog een andere tip voor je wat betreft schoenen. Wat dacht je van een paar toffe zwarte Chelsea boots? Deze enkellaarsjes zijn tijdloos, hoewel we ze niet iedere winter als ‘trend’ voorbij zien komen. Dit jaar is dat echter wel het geval, waardoor je ruim de keuze hebt in diverse soorten modellen. Het ene model is net wat hoger dan de andere en het andere model is net iets warmer dan het ene. Kortom: kies in ieder geval voor een basic Chelsea boot die je goed kunt combineren in verschillende looks. Het voordeel van deze enkellaars is dat je de schoen kunt mixen en matchen met je dagelijkse look én met meer nette outfits. Win-winsituatie dus! Inspiratie nodig? Combineer de schoen bijvoorbeeld met een panterprint teddy coat.

Houthakkersblouses voor de winter

Last but not least: naast de standaard zwarte sweaters en panterprint shirts is het wel zo prettig om nog iets in de kast te hebben liggen in de winter. Anders is het ook zo fris in het koude seizoen. Ben je nog op zoek naar een trendy shirt of overhemd dan is de keuze voor een houthakkersblouse in de winter van 2019/2020 de juiste. Het grappige is dat deze overhemden eigenlijk ook best tijdloos zijn. We zagen ze volop in de jaren 90 en er is altijd wel ergens een houthakkersblouse te koop. Het grote verschil met de jaren hiervoor is dat de blouse vandaag de dag niet alleen van flanel of katoen is gemaakt: ga voor de ultieme trend en kies voor een blouse van fleece (of teddy). Dit materiaal zien we veelvuldig terug in de herencollecties en hoe kun je de stof beter combineren dan met een winterse blouse? 

Style
  • iStock