Vanaf 2016 iedere dag seks en wel om deze reden

Mannen, opgelet. Een orgasme per dag vermindert de kans op prostaatkanker. Dit hebben Amerikaanse onderzoekers aan de Ha...

Mannen, opgelet. Een orgasme per dag vermindert de kans op prostaatkanker. Dit hebben Amerikaanse onderzoekers aan de Harvard Medical School in Boston ontdekt.

Als je elke dag klaar komt, zou dit de kans op prostaatkanker met 25 procent procent verminderen. Red je dit niet? 21 orgasmes per maand vermindert de kans op prostaatkanker al met tweeëntwintig procent verminderen. Lijkt ons beter dan dagelijks een glas cranberrysap (wat ook goed is voor je prostaat).

Lees ook: Dit is het ideale tijdstip om de liefde te bedrijven

Volgens het onderzoek maakt het niet uit hoe je dit orgasme bereikt, of het nou seks, masturbatie of een natte droom is (niet tegen je vrouw vertellen). In medische kringen wordt het onderzoek enthousiast ontvangen. Zo zegt het Prostate Cancer Centre in New York dat eerdere onderzoeken al een verband aantoonden tussen seks en prostaatkanker, dit onderzoek bevestigt dat.

Het onderzoek toont ook aan dat er geen verband is tussen het aantal bedpartners dat een man gehad heeft en de kans op prostaatkanker.

Toch houden de onderzoekers nog wel een slag om de arm. Er is nog geen definitief bewijs voor deze positieve gezondheidsresultaten, maar de resultaten zijn wel bemoedigend. Seks zou ook een positieve invloed hebben op het immuunsysteem van de man en de slaap bevorderen, maar dat ter zijde.