Een sukkel-proof bierbrouwerijtje voor in de keuken

Wat is er mooier dan zelf bier brouwen? Niks, vinden de heren van Minibrew. Zij bedachten een ingenieus bierbrouwerijtje...

Wat is er mooier dan zelf bier brouwen? Niks, vinden de heren van Minibrew. Zij bedachten een ingenieus bierbrouwerijtje voor in de keuken.

Bestel de laatste editie

De MiniBrew neemt alle ingewikkelde brouwprocessen van je over: hij brouwt, koelt en fermenteert, zodat jij een perfect biertje uit kunt schenken. Dit brouwsel krijgt vorm via je telefoon; middels een app kies je een van de bierrecepten uit, bestelt de ingrediënten en MiniBrew doet de rest.

'De MiniBrew heeft niet alleen hardware, maar ook software. Zo meet en creëert-ie continu de beste brouwomstandigheden. De kwaliteit is vergelijkbaar met bier uit de winkel,' legt Bart van der Kooij, een van de bedenkers, uit. Het apparaat is dan ook volledig sukkel-proof. 'De MiniBrew en de app regelen alles voor je. Vooral het fermenteren is een proces dat heel nauw luistert, daar gaat het bij veel thuisbrouwers mis. Al moet je er geen dingen in gooien waar je geen bier mee kunt brouwen, maar dan roep je het ook over jezelf af.'

Internationale biertjes Veel brouwerijen hebben al interesse getoond om samen te werken met de masterminds achter het apparaat. Vooral de reikwijdte van de MiniBrew zien de bestaande bierbrouwers wel zitten. 'Nu kan iemand in New York een biertje van een kleine Hollandse brouwerij drinken, terwijl diezelfde brouwerij haar bier anders nooit naar Amerika had kunnen exporteren.' Bier kent geen grenzen voor de heren van MiniBrew: op reis ontdekten zij de lekkerste biertjes die in Nederland niet te krijgen zijn, met MiniBrew brouwen ze het exotische goudgeel nu gewoon thuis.

Experimenteren MiniBrew gaat niet alleen om het nabrouwen van bestaande biertjes. 'Het voordeel van de MiniBrew is dat je enorm kunt experimenteren met de biertjes die je brouwt, er is ruimte voor het maken van bieren die door de grotere brouwerijen worden afgeschreven omdat de markt er niet groot genoeg voor is.' Bart brouwde bijvoorbeeld een zoetere versie van Guinness en hij creëerde een zwaar wit-bier. Via de app kun je deze recepten weer aanbieden aan de community. MiniBrew moet uit gaan groeien tot een sociaal medium voor bierliefhebbers waarin recepten gedeeld worden.

Ben je overtuigd en wil je nu direct de MiniBrew in huis halen om je eigen biertjes te creëren? Dan moet je nog even geduld hebben. Naar verwachting start de productie in april 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=jthw8YQHWWs