6 iconische Playboy-covers bewerkt tot diamanten kunstwerken

De Britse kunstenaar Simon Claridge heeft zes iconische Playboy-covers omgetoverd tot kunstwerken die alles uitstralen w...

De Britse kunstenaar Simon Claridge heeft zes iconische Playboy-covers omgetoverd tot kunstwerken die alles uitstralen wat Playboy is.

De zes voorpagina's, uit de periode van 1967 tot 1982, zijn door Claridge zelf uitgekozen. De kunstwerken zijn in hoge resolutie geprint op canvas en vervolgens bedekt met Claridge's 'diamond dust'. Het gemalen diamant geeft de kunstwerken de glitter die deze covers meer dan verdienen.

Lees ook: De Playboy Mansion in ontelbaar veel epische momenten

De werken zijn ook te koop, en wel in drie verschillende formaten. De kleinste kost omgerekend 1.295 euro. Die is niet geprint op canvas, maar op papier. Voor het medium formaat betaal je 3.895 euro. En voor de grote canvas ben je 10.395 euro kwijt. Voor de hardcore fan is er een set van alle zes covers in het grootste formaat, die samen 58.500 kosten.

Limited edition

Hoe groter de cover, des te unieker het bezit. Van de grootste maat zijn er per cover slechts drie geproduceerd, het medium formaat verschijnt in een oplage van 25 stuks en van de kleine formaten, gedrukt op papier, zijn er per cover 75 beschikbaar.

En dan heb je dus keuze uit de onderstaande kunstwerken.

Augustus 1982

Juli 1973

Januari 1974

November 1967

Juli 1973

Maart 1975