Oogmode: welke kleuren glazen wel en welke niet?

De kleur van het glas van je zonnebril heeft weinig invloed op de bescherming van je ogen. Het is vooral een han...

De kleur van het glas van je zonnebril heeft weinig invloed op de bescherming van je ogen. Het is vooral een handige beschermlaag voor anderen, om aan af te lezen of het veilig is om je aan te kijken. Playboy legt uit welke zonnebrilkleuren je kunt overwegen en welke beter niet.

Geel: nooit

Heb je sterallures? Wil je van de wereld een betere plek maken? Of ben je blijven hangen in de jaren 80? Gele brilglazen werken goed in een donkere club, aangezien ze contrast verbeteren. Bij daglicht is het slechts een optische illusie - voor alle anderen, weliswaar.

Bono_271

Blauw: zelden (tenzij je Johnny Depp heet, dan altijd)

Op een bepaalde leeftijd schijnt de tolerantie voor blauwgetinte zonnebrillen te stijgen. Een van de beste voorbeelden: Flavio Briatore. De oudere Italiaanse playboy heeft eens gezegd dat deze bril hem beschermt tegen jaloerse blikken. Klopt! Er zijn dan ook geen jaloerse blikken.

unnamed

Spiegel: Soms

Alleen op een podium en zonder opvallende accessoires is deze bril volledig acceptabel. Maar in sociale situaties, zoals in een gesprek of cafe?, wil je dat de ander jou aankijkt in plaats van zichzelf. Zelfs als je cooler bent dan Brad Pitt bij de Oscars: zet je bril af wanneer je met iemand praat.

81642215f2924e38c7c7a42e9851f9a5

Groen: Altijd

Zelfs de oude Romeinen gebruikten al smaragdglazen om hun ogen te beschermen. De groene glazen veranderen wel degelijk de kleurwaarneming. Geen wonder dat deze kleur eeuwen later nog steeds volledig acceptabel is.

Schermafbeelding 2016-05-20 om 16.05.40