De nieuwe toevoeging aan je Smart-collectie

Hoogst waarschijnlijk zit er een smartphone in je broekzak en als je een beetje overgevoelig bent voor technologische ra...

Hoogst waarschijnlijk zit er een smartphone in je broekzak en als je een beetje overgevoelig bent voor technologische rages bungelt er een smartwatch om je pols en was je test-piloot voor een Google-Glass. Wat is de volgende stap? Google en Levi's weten het wel. Het smart-spijkerjack wordt dé nieuwe uitbreiding van ons elektronica-assortiment. Zeg nou zelf, wie wil dat nou niet, een jas die je precies vertelt hoe lang je nog door de stromende regen moet fietsen?

Lees ook: Oogmode: welke kleuren glazen wel en welke niet?

Vanaf voorjaar 2017 zou het Levi's Commuter X Jacquard by Google jasje te koop moeten zijn. Denim-specialist Levi's zorgt voor de looks en Jacquard by Google voor de bijbehorende technologie. Zo gaat de jas je straks precies vertellen waar je heen moet, kun je de telefoon opnemen met de mouw van je jas en heb je je muziek altijd onder controle. En het mooiste van alles? De jas kan ook gewoon in de was.

Om het jasje "smart" te maken, heeft Jacquard een new soort draad ontwikkeld dat in de stof geweven kan worden waardoor deze gevoelig wordt voor aanraking. Google maakte het geheel af door een Smarttag toe te voegen die veel weg heeft van een gewone knoop, maar hetzelfde doet als menig smartwatch. Levi's richt de jas, die qua ontwerp lijkt op het "Commuter" spijkerjack vooral op de stedelijke fietser, als we de reclamespot mogen geloven.

https://www.youtube.com/watch?v=yJ-lcdMfziw

Wanneer we het spijkerjack precies in de winkel zien hangen en het bijkomstige prijskaartje is, is nog niet bekend.