15 rooftop bars waarvoor je de wereld echt eens over moet reizen

De zomer komt er aan, dus wil jij die mooie vrouw van jou wel weer een trakteren op een cocktail op een droomlocatie. Ge...

De zomer komt er aan, dus wil jij die mooie vrouw van jou wel weer een trakteren op een cocktail op een droomlocatie. Geloof ons, met een rooftop bar is succes gegarandeerd.

Playboy verzamelde de beste bars bovenop hotels. Zo rol je vanuit je slaapkamer, met die vrouw natuurlijk, rechtstreeks naar het mooiste uitzicht van de stad. Wat wil een man nog meer.

Brooklyn, New York

Brooklyn, wythehotel.com

Vanuit de hippe wijk Williamsburg in Brooklyn, New York heb je het beste uitzicht over Manhattan dat je je maar in kunt indenken.

Londen

London, radiorooftop.com

Neem de lift naar de tiende verdieping van het WE hotel in Londen en geniet van deze heerlijke rooftop lounge. Wie wil er zich nou een weg tussen de hordes toeristen banen om de Londen Eye, de Tower Bridge en de Big Ben te zien als je ze ook van bovenaf kunt zien?

Singapore

Singapore, marinabaysands.com

57 verdiepingen boven Singapore kun je vanuit het zwembad van een cocktail en het uitzicht genieten, wat wil je nog meer?

Venetië

Venitië, Italië, hilton.com

Venetië kun je bewonderen vanaf het water, maar je kunt ook het water van Venetië bewonderen vanuit de lucht. En wel bovenop het Hilton Molino hotel. Naast dit uitzicht krijg je er overigens ook zeven restaurants en een spa bij.

Las Vegas

Las Vegas, marqueelasvegas.com

Ben je op zoek naar een dak waar het altijd feest is, dan is Vegas de plek voor jou. Bovenop het Cosmopolitan Hotel vindt je club Marquee, die dag en nacht open is.

Berlijn

Berlijn, roccofortehotels.com

Midden in het historische centrum, bovenop het Hotel de Rome kun je deze zomer ultiem genieten. En Berlijn is niet eens zo ver, tijd voor een stedentripje komend weekend?

Bali

Bali, ayanaresort.com

Technisch gezien ligt deze bar niet bovenop een hotel, maar op een rots die uitkijkt over de zee. We spelen hier dus een beetje vals. Maar omdat de bar hoort bij het naastgelegen Ayana Resort mag hij toch meedoen in dit lijstje. Gelukkig maar, want het uitzicht is geweldig.

Hong Kong

Hong Kong, ritzcarlton.com

Bovenop het Ritz Carlton hotel in Hong Kong vindt je Ozone, officieel de hoogste rooftop-bar ter wereld. Naast fantastische cocktails serveren ze ook een breed assortiment aan luxe hapjes.

New York

New York, phdterrace.com

Bovenop het Dream Hotel Downtown in de wijk Chelsea in Manhattan vind je de gloednieuwe PhD Lounge. Met het prachtige uitzicht over Manhattan is het een geliefde spot voor menig model en celebrity.

Washington D.C.

Washington D.C., wwashingtondc.com

De groeten aan Obama! Want vanaf POV boven het op W-hotel kun je zo in z'n achtertuin kijken. Het is wellicht niet het beste uitzicht in de Amerikaanse hoofdstad (dat heb je namelijk vanaf het Washington Monument), maar deze rooftop bar is wel de beste van de stad.

Barcelona

Barcelona, grandhotelcentral.com

Rooftops en mooie zwembaden schijnen hand in hand te gaan, zo ook hier in Barcelona. Vanaf dit dak kun je vrijwel de gehele stad zien, je hoeft je hotel dus niet eens uit. En zeg nou zelf, je hebt toch geen zin om in gebroken Spaans de weg te moeten vragen?

Istanbul

Istanbul, georges.com

Boven op het Georges Hotel in Istanbul bevindt zich een van de beste Franse restaurants van de stad. Hadden we het al over het uitzicht gehad?

Parijs

Parijs, leshotelsbaverez.com

De ultieme romantische bestemming, met het ultieme romantische uitzicht. Vanaf deze rooftop geniet je van uitzicht over de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe. Bestel er een goed glas Franse wijn bij en je vakantie is compleet.

Sydney

Sydney, shangri-la.com

Blue Bar at 36 is een van de meest exclusieve rooftops in Sydney, maar als gast van het Shangri LA hotel wandel je er gewoon naar binnen. Geniet van een perfecte Martini terwijl je uitkijkt over het iconische Opera House.

Bangkok

Bangkok, banyantree.com

Ben je op zoek naar een rooftop met een 360-graden uitzicht, dan is dit een goede optie. De bar ligt op de 61ste verdieping van het hotel. Met  dit uitzicht over de Thaise hoofdstad leef je als een god in Azië.