5 feiten over vreemdgaan

Jij hebt het vast nog nooit gedaan. Jouw vriendin ook niet. Maar de wereld om je heen wel. Yeah, right. Vreemdgaan ge...

Jij hebt het vast nog nooit gedaan. Jouw vriendin ook niet. Maar de wereld om je heen wel. Yeah, right.

Vreemdgaan gebeurt en natuurlijk heb je het in een relatie uit een ver verleden wel eens met een ander gedaan. En natuurlijk ben je ook wel eens bedrogen. Zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. 5 feiten over vreemdgaan.

Percentages

Van alle mensen in een relatie is 27,3 procent – vroeg of laat – ontrouw. 41 procent van de vreemdgangers houden hun escapades langer dan een maand vol.

Motief #1

Het verlangen naar meer spanning tussen de lakens. Maar ook wraak nemen op je partner schijnt een veelvoorkomende reden te zijn, vooral bij vrouwen.

Gelegenheid

 

 

Vergeet Tinder en andere flirt-apps, de meeste affaires spelen zich nog ouderwets af op de werkvloer of in de kennissenkring.

Illegaal

In 23 staten in de VS is overspel nog strafbaar, al wordt er nauwelijks nog iemand voor vervolgd. In Saudi-Arabie? daarentegen krijg je er de doodstraf voor.

Gevolgen

Vaak gaat niet alleen een relatie eraan ten onder, maar kampt het slachtoffer ook met nachtmerries of een depressie. Tenminste, als het naar buiten komt...