De Lilium Jet vliegt zo makkelijk, dat je het gerust een vliegende auto kunt noemen

Hierbij stellen we je voor aan de Lilium Jet, een hypermodern vliegtuigje dat het luchtruim wel eens op de kop kan zette...

Hierbij stellen we je voor aan de Lilium Jet, een hypermodern vliegtuigje dat het luchtruim wel eens op de kop kan zetten. Dit ding vliegt zo gemakkelijk, dat je het gerust een vliegende auto kunt noemen.

Het elektrische vervoermiddel kan verticaal opstijgen en landen, zoals een helikopter. De gestroomlijnde cabine heeft twee zitplaatsen met een zogeheten fly-by-wire-joystick voor de besturing. Als piloot word je geassisteerd door computer gestuurde controleprogramma's. Fluitje van een cent, je hebt dan ook alleen een vliegbrevet voor privévliegers nodig.

Lees ook: Hebben: vliegend jacht met openluchtzwembad en nachtclub

Dan nog even wat specificaties: de Lilium Jet heeft volgens Duurzaam Bedrijfsleven een kruissnelheid van 300 kilometer per uur en een maximumsnelheid van 400 kilometer per uur. Het toestel kan een maximale afstand afleggen van 500 kilometer.

De elektromotoren voor de aandrijving hebben een vermogen van 320 kilowatt. Het vliegtuig kan computergestuurd verticaal opstijgen en landen vanaf elke open plek van minimaal 15 bij 15 meter. Het toestel wordt ontworpen voor een maximale vlieghoogte van 3 kilometer en zal in Europa geclassificeerd worden als licht sportvliegtuig.

2018

Het vliegtuig is ontworpen en wordt geproduceerd door de Duitse start-up Lilium Aviation. De Lilium Jet moet in 2018 op de markt verschijnen, een verkoopprijs is nog niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=JZbWsgAIc_c