Zo kijk je films en series in het vliegtuig en op reis

Handig voor tijdens een lange vlucht!

films series

Ga je binnenkort op reis en heb je een lange vlucht voor de boeg? Dan wil je vast meer te kiezen hebben dan alleen de standaard films en entertainment die je aan boord van het vliegtuig kan kijken. In de meeste vliegtuigen is echter nog geen wifi, dus dat maakt streamen lastig. Toch is er een oplossing voor, zodat je ook op 3000 voet je favoriete film of serie kan kijken op Netflix, HBO of Videoland.

Netflix

Op Netflix kun je films en series tijdelijk opslaan op je apparaat. Het werkt heel makkelijk: je opent de app op je telefoon of tablet en selecteert je profiel. Klik als je in de app zit rechtsonder op ‘Downloads’. Van hieruit kan je navigeren naar alle downloadbare films en programma’s.

Houd er rekening mee dat je alle afleveringen van een serie apart moet downloaden. Dus wil je bingen in het vliegtuig of op je vakantiebestemming? Denk er dan aan om meerdere afleveringen klaar te zetten Naast de titel zie je een blauw rondje dat aangeeft hoelang het downloaden ongeveer duurt. Download je meerdere afleveringen of films tegelijk, dan kan het wat langer duren.

Je hebt vervolgens meestal een week de tijd om ze te kijken. Toch nog wat downloaden terwijl je op reis bent, bijvoorbeeld omdat je alle gedownloade afleveringen hebt gekeken? Dan is een abonnement met onbeperkt data geen overbodige luxe.

HBO

Ook bij HBO kan je het aanbod offline bekijken. Je kiest de content en drukt op het bekende icoontje met de pijl die omlaag wijst. Met een basis abonnement op HBO kan je maximaal vijf titels tegelijkertijd binnenhalen en met een standaard abonnement dertig.

Je hebt veel tijd om de afleveringen of films te kijken, want ze blijven dertig dagen beschikbaar. Daar kom je je vakantie dus wel mee door. Eenmaal begonnen met kijken, moet je het item wel binnen achtenveertig uur afkijken, anders verloopt de download.

Videoland

Videoland biedt zowel series en films van eigen bodem als bekende Hollywoodfilms om te downloaden. Dit kan echter alleen met een Plus- of Premiumabonnement vanaf € 8,99 per maand. Ze worden dertig dagen bewaard. Ideaal als je wat langer op vakantie gaat en nog niet precies weet wanneer je wilt gaan kijken.

Downloaden ook via andere streamingdiensten

Behalve bij deze streamingservices kun je ook via bijvoorbeeld Amazon Prime, Disney+ en YouTube films en series downloaden. Grote kans dat jij dus lekker kunt blijven kijken onderweg en op je vakantiebestemming.