5 onderzoeken naar het vrouwelijk orgasme die van jou een expert maken

''Het vrouwelijke lichaam is als een viool, en er is een hele goede muzikant nodig om het goed te bespelen',' aldus Amer...

''Het vrouwelijke lichaam is als een viool, en er is een hele goede muzikant nodig om het goed te bespelen',' aldus Amerikaanse schrijver J.D. Salinger. Om een goede muzikant te worden is een hoop oefening en kennis nodig, en voor een vrouwelijk orgasme is dat niet anders. Niet voor niets wordt er al jarenlang onderzoek gedaan naar de mysteries en mythes omtrent dit, voor ons favoriete, fenomeen. Een ware Playboy moet daar een beetje van op de hoogte blijven.

Naar aanleiding van het vorige week gepubliceerde onderzoek: The Evolutionary Origin of Female Orgasm doken wij in de meest interessante onderzoeken van de afgelopen tijd.

Lees ook: Zes gekke dingen waarvan je een orgasme kan krijgen

1. De oorsprong van het vrouwelijke orgasme

Vorige week publiceerde het Journal of Experimental Zoology een studie waaruit blijkt dat het orgasme een evolutionaire oorsprong heeft en (verassing) van groot belang is voor de voortplanting. Er werd gekeken naar zoogdieren die een hormoongolf ervaren tijdens de seks. Bij katten en konijnen vindt de ovulatie namelijk pas plaats tijdens de daad der liefde zelf en dat maakt ze op dat moment vruchtbaarder.

Bij mensen, en apen, is er in de loop van de tijd een spontane ovulatie tot stand gekomen waardoor dit niet langer nodig was. Een beetje jammer voor de vrouwen is wel dat de clitoris daardoor verder weg van het geboortekanaal zit dan bij de dieren die gebruik maken van spontane ovulatie, en dus komen vrouwen moeilijker tot een orgasme. De studie suggereert dat het vrouwelijk orgasme hierdoor minder belangrijk is geworden (maak dat je vriendin maar eens wijs). Heren, wij kunnen vertellen dat het vrouwelijk orgasme om hele andere redenen juist heel erg belangrijk is.

2. Wat gaat er in haar hoofd om?

Het vrouwelijk brein is een onverklaarbare wirwar aan emoties en zaken die wij mannen maar lastig kunnen bevatten. De grote vraag is dus: wat vindt er precies plaats in het hoofd van jouw bedpartner tijdens haar hoogtepunt? Wetenschappers aan de Rutgers University vroegen zich dat ook af en vroegen een aantal dames om te masturberen onder een MRI scanner.

Zoals iedereen weet is dat daar nu eenmaal de beste plek voor. De video laat duidelijk zien dat het vrouwelijk brein vanuit het niets kan exploderen naar een volledige chaos, maar dat wist je waarschijnlijk al. Meer duiding in de video.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=Xqj9auWq-hc

3. Een reizende clitoris

Kunnen vrouwen een orgasme krijgen als 'ie' te klein of te groot is? Te ver naar links of rechts buigt? Of wanneer hij dik of dun is? Voornamelijk de vorm van jouw kroonjuwelen worden besproken, waardoor bij sommige mannen enige onzekerheid zou kunnen ontstaan. Maar dat is niet nodig, want de vorm van de vagina heeft veel vreemdere variaties. En is van invloed op het vrouwelijk orgasme.

Medical Express publiceerde dit jaar een onderzoek waaruit bleek dat de vrouwelijke anatomie invloed heeft op het vrouwelijk orgasme. De afstand van de clitoris naar het geboorte kanaal is volgens het ideale scenario 2,5 centimeter. je voelt hem al aankomen: dit is zeer zelden het geval.

Oh, en wanneer ze zwanger is kan de clitoris zelfs een stukje naar boven reizen waardoor een orgasme nóg lastiger wordt. ''Sorry schat maar het is niet mijn schuld dat jouw clitoris vlak onder je navel zit.''

4. De andere kant op reizen kan ook

Sowieso een apart geval, die clitoris. En begrijpelijk dat 'ie voor sommige mannen moeilijk vindbaar is. Een studie die in Clinical Anatomy werd gepubliceerd, suggereert dat de clitoris tijdens de seks juist naar beneden afreist. Hierdoor is het voor stelletjes van belang om te experimenteren met verschillende posities om er zo achter te komen met welk standje de clitoris het meest gestimuleerd wordt.

Uiteraard wilde de onderzoekers weer mensen onder een MRI scanner leggen. Dit keer werd er onder de MRI niet gemasturbeerd maar gewoon goed gesekst.

5. Niet alleen vrouwen faken

Wacht even. Wat? Een studie van onderzoekers van de Universiteit van Quebec suggereert dat mannen zelfs vaker faken dan vrouwen. Wij weten van niks, maar blijkbaar hebben we wat gemist. Het gaat zelfs zo ver dat één op de vier keer dat mannen seks ze hebben de boel neppen omdat ze eigenlijk geen zin hebben en alleen de vrouw willen pleasen of omdat ze te dronken zijn om überhaupt klaar te kunnen komen.

In totaal deden 230 mannelijke vrijwilligers tussen de 18 en 29 mee aan het onderzoek. Ze gaven aan dat faken het meeste voorkwam bij vaginale seks.