Onderzoek: goede daden leiden tot meer sex

Altruïstische mensen hebben meer sex. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is in British Journal of Psychology....

Altruïstische mensen hebben meer sex. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is in British Journal of Psychology. Het engelse spreekwoord 'nice guys finish last' kun je dus vergeten. 'Wie goed doet, goed ontmoet', past veel beter.

De wetenschappers, verbonden aan de Universiteit van Nippissing in het Canadese Ontario, onderzochten 192 ongetrouwde vrouwen en 105 ongetrouwde mannen en vroegen hoe vaak ze bloed doneerden, geld aan goede doelen gaven en andere mensen op straat helpen. Het bleek dat er een verband was tussen het doen van deze goede daden en de interesse van het andere geslacht. Simpel gezegd: mensen die aardig zijn en goede dingen doen krijgen meer sex.

Lees ook: Jongvolwassen hebben minder sex dan hun ouders

Dit heeft er volgens de onderzoekers vooral mee te maken dat ze ook altruïstisch in bed zijn. Ze nemen de tijd en geven er oprecht om dat de ander geniet. Daardoor hebben ze meer succes tijdens de sex, meer bedpartners en meer beurten in het algemeen dan de egoïsten onder ons.

Later is het onderzoek nogmaals uitgevoerd en werd de mate van narcisme ook onderzocht, omdat de wetenschappers dachten dat narcistische mensen eerder over hun seksleven en goede daden opscheppen. De uitslag was simpel: narcisme heeft er niets mee te maken. Aardige mensen hebben gewoon meer sex. Ga dus voor de sexy karmapunten.