4 auto's die binnenkort over je huis heen vliegen

Wil jij sinds het zien van de Jetsons en Back To The Future een eigen vliegende auto? Je kunt daar misschien al sneller...

Wil jij sinds het zien van de Jetsons en Back To The Future een eigen vliegende auto? Je kunt daar misschien al sneller mee aan de slag dan je denkt.

Van en naar je werk rijden kan in de spits verschrikkelijk zijn. Voor vertrek bekijk je het nieuws om erachter te komen welke sluiproutes je vandaag moet nemen, maar echt perfect is het nooit. Het leven van een forens is gewoon niet makkelijk. Deze vier voertuigen kunnen dat heikele karwei binnenkort een stuk aangenamer maken. De absolute winnaar vind je onderaan en is ook nog eens Nederlands.

Lees ook: De Lilium Jet vliegt zo makkelijk, dat je het gerust een vliegende auto kunt noemen

1. Terrafugla

De Terrafugia TF-X kan opstijgen als een helikopter en vliegt vervolgens als een vliegtuig. Alles in één dus. De auto gebruikt een benzinetank terwijl de rotor elektrisch wordt aangedreven.

2. AeroMobil

Deze Slowaakse productie is al aangekomen bij versie 3.0 maar zie je nog niet in Nederland over je huis vliegen. De AeroMobil heeft helaas een kleine startbaan nodig, dus nonchalant opstijgen vanaf de A10 is er ook nog niet bij. Vliegen kan de AeroMobil wel al zoals je in de onderstaande video zelf kunt bekijken. Een hebbedingetje waar iedere man enthousiast van wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=kzYb68qXpD0

3. Ehang

De op een drone gebaseerde Ehang 184 komt uit China en is geheel elektrisch. Goed, het is misschien geen auto maar je kunt dit exemplaar wel op jouw oprit zetten en zo naar je werk vliegen. En je kunt gewoon een tukje doen of ontbijten tijdens het vliegen, want je hoeft zelf niet te sturen. Je selecteert een bestemming op het navigatiesysteem en de Ehang vliegt er zelf naartoe.

4. Pal-V One

Hollandse glorie, en ook nog eens het apparaat met de meeste vlieguren tot nu toe. Ook de Pal-V One is eigenlijk geen auto maar een zogeheten autogyro. Een driewieler met een rotor. Op de weg raas je met een maximale snelheid van 170 kilometer per uur iedereen al voorbij, in de lucht tik je bijna de 200 km per uur aan.

Met een maximaal bereik van 400 kilometer in de lucht kun je mooi over alle file's op zwarte zaterdag heen vliegen. De Pal-V One is nog niet te koop, maar je zou hem wel al in de lucht kunnen spotten.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="168483,168485,168487,168489,168491,168493,168495"]