6 gouden tips om je pak mooi te houden

Het is niet goed genoeg om een strak, goed zittend pak te kópen - je moet het ook mooi houden. Wij helpen je om de goeie...

Het is niet goed genoeg om een strak, goed zittend pak te kópen - je moet het ook mooi houden. Wij helpen je om de goeie staat van jouw kostuum te bewaken (en er zelf piekfijn uit te blijven zien, natuurlijk).

1. Opbergen

Een goed pak verdient een goede plek om te rusten. Belangrijk: de kledinghanger moet stevig en breed genoeg zijn om je jasje te vullen. Alsof je het aanhebt, dus. Zo blijft het materiaal kreukvrij.

Lees ook: Vrouwen houden ervan om je in pak te zien

2. Geen plooien

Om hardnekkige vouwen weer glad te strijken, hang je het pak in de badkamer en zet je de douche aan - op z’n allerwarmst. De stoom maakt de vezels weer elastisch. Losse plooitjes trek je daarna weer strak met het strijkijzer.

Great look by @boris.k.a #Suituptime

Een foto die is geplaatst door Suituptime (@suituptime) op

 3. Luchten

Hang het pak na het dragen op een hanger in de frisse lucht. Dat is ook de beste remedie tegen sigarettenrook of de geur van eten. Geen tijd voor? Gebruik textielverfrisser.

4. Schoonmaken

Stof en klein vuil verwijder je met zachtharige kledingborstels. Voor een wollen weefsel gebruik je een borstel van varkenshaar, voor kasjmier neem je een borstel van geitenhaar. Zo doe je dat.

Style by @melikkam #Suituptime

Een foto die is geplaatst door Suituptime (@suituptime) op

 5. Verzorgen

Eenmaal per jaar je kostuum chemisch laten reinigen is meer dan genoeg: anders vernietig je de vorm van het pak. Het is beter om de kleding af te stoffen en je jas en broek bovendien regelmatig te laten luchten.

6. Transport

Als je gaat reizen, kun je je pak het beste meenemen in een kledingzak. Geen willekeurige plastic tas, maar een echte: hij moet genoeg ruimte bieden voor de kledinghanger en waterdicht zijn. Het handigste is een inklapbaar model.

#Suituptime ?

Een foto die is geplaatst door Suituptime (@suituptime) op