Waarom dragen mannen hun penis links of rechtsom?

Hoe draag jij 'm?

links

Penis

Links, rechts, in het midden? Aan welke kant draag jij je penis? Heb je daar weleens echt goed over nagedacht? Als het antwoord nee is; helemaal niet erg. Dan mag je daar nu even over na gaan denken. Wat bepaalt nou echt waarom je je penis linksom of rechtsom draagt? Wij zochten het voor je uit.

Wat is het precies?

We gaan het allemaal niet moeilijker maken dan het is. Het is eigenlijk gewoon de voorkeur van de man welke kant je 'beste man' ophangt. De meeste mannen zijn zich van geen kwaad bewust en doen maar wat. Maar misschien heb jij wel een hele duidelijke voorkeur voor een bepaalde kant. Tóch ligt een kant vaak lekkerder. Daar is – natuurlijk – veel onderzoek naar gedaan. Helaas is er nog niet echt een conclusie uit voortgekomen, wel hebben we een aantal interessante theorieën voor je die de voorkeur proberen te verklaren. Komen ze.

Je hormoonhuishouding

Er is in 2011 een onderzoek gedaan waarin werd onderzocht of er een relatie is tussen de voorkeur voor links-of rechtsdragendheid en het niveau van testosteron. Volgens mij weten jullie allemaal wel wat testosteron is. Mocht je dat niet weten: testosteron is een geslachtshormoon, het wordt voornamelijk geproduceerd in de testikels bij mannen. Maar wat zegt dat nou over of je je kleine heer rechts of links draagt? Wanneer er meer testosteron in de baarmoeder zat tijdens de zwangerschap, is de kans groter dat je 'm rechts draagt.

Genen

Het zit 'm ook gewoon in de genen. Door verschillende onderzoeken te doen zijn wetenschappers erachter gekomen dat wanneer je ouwe man of ouwe-ouweman zijn jongeheer links of rechts droeg, de kans groot is dat jij ook doet. Vraag het eens aan ze en vergelijk het met jouw manier van dragen.

Ongelijke lichaamsdelen

Ook heeft onderzoek aangetoond dat mannen met een asymmetrisch lichaamsdeel meer balans in het lichaam terugkrijgen door hun penis rechts te dragen.

Wat zegt het nou?

Ja, jongens, helaas vrij weinig. Maar ga eens bij jezelf na waarom je je apparaat een bepaalde kant op legt en vraag eens aan je vrienden welke kant zij de voorkeur geven. Genoeg stof tot nadenken en een mega leuk gespreksonderwerp, al zeggen wij het zelf.

Humor
  • Mellowed.nl
  • Adobe Stock