5 verschillen tussen sex na wiet en sex na alcohol

Wat is er lekkerder? Een dikke spliff draaien, oproken tot het huis blauw staat, Bob Marley op de achtergrond en dan van...

Wat is er lekkerder? Een dikke spliff draaien, oproken tot het huis blauw staat, Bob Marley op de achtergrond en dan van bil gaan of een paar pilsjes, flesje wijn, glaasje whisky en een shotje sambuca naar binnen gieten om er vervolgens op te duiken? Laat de discussie losbarsten.

Vier onderzoekers van de Universiteit van New York besloten om serieus te onderzoeken naar de verschillen tussen deze twee benevelde vormen van sex. Ze voerden daarom een kwalitatief onderzoek uit met 24 participanten, die deelnamen aan diepte-interviews. Hierbij de belangrijkste uitkomsten van het, jawel, wetenschappelijke onderzoek.

Lees ook: Mashup van de beste stonerfilms ooit

1. Onbekend schoon vs. vertrouwd schoon

Dit wisten jullie waarschijnlijk al. Een potentieel bedpartner wordt per biertje een stukje mooier. Het probleem is echter dat je dan wel eens wakker kan worden met een hartverzakking als je opzij kijkt. Buiten dit feit wordt dronken sex vaker geassocieerd nieuwe partners of scharrels, terwijl je sex na een ferme joint voornamelijk met een vaste partner doet.

2. Dronken sex leidt tot spijt, stoned sex niet

Dit ondersteunt de bovenstaande uitkomst wel aardig. Als je dronken bent ga je met mensen naar huis die je niet kent, je remmingen verdwijnen en dan ga je domme dingen doen. Als je stoned bent weet je nog wat je doet en wie je doet.

3. Dronken sex kan je misselijk maken, stoned sex leidt je af

Vrouwen denken sowieso al veel te veel na, maar als ze stoned zijn tijdens de sex doen ze dat blijkbaar nóg meer. Een deelneemster gaf aan dat ze tijdens de sex na een joint over van alles ging nadenken. Het leidde haar af van de ervaring en ze vroeg zich af wat sex inhoudt en of sex een vreemd iets is of niet.

Dronken sex zorgt er dan weer  vaker voor dat je misselijk wordt, in slaap valt, duizelig wordt of dat je halverwege moet overgeven. Kies maar: lig je liever in bed bij een sexfilosoof of bij iemand die halverwege mogelijk een kotspauze nodig heeft?

4. Het is meestal stoned lekkerder dan dronken

Deze is belangrijk. Alcohol verdooft je lichaam te veel tijdens de sex, hierdoor voel je minder en beleef je minder plezier aan de sex. Een voordeel hiervan is dat je als man zijnde langer door kunt gaan. Een nadeel is dat je vrij weinig voelt, terwijl dat toch wel de bedoeling is. Sex is intenser als je stoned bent, buiten dat wordt de sex vaak sensueler.

5. Dronken sex is risicovoller

Ook dit punt klinkt logisch wanneer je naar het eerste punt kijkt. Je beoordeelt mensen anders, of amper. Je schat de risico's niet goed in en je herinnert je soms de volgende dag niet of je een condoom hebt gebruikt of niet. Terwijl als je stoned bent let je wel op al deze dingen waardoor je minder snel fouten begaat.