Afkoelen in stijl met de Frozen Brandy Piña Colada

Het is belachelijk heet buiten, je bent toe aan weekend en vannacht lukte het niet om in slaap te vallen. Gelukkig is he...

Het is belachelijk heet buiten, je bent toe aan weekend en vannacht lukte het niet om in slaap te vallen. Gelukkig is het vrijdagmiddag en ga je dus niet meer slapen tot zondagavond. Nu alleen nog afkoelen zodra de vrijmibo begint, daar hebben wij wat voor: de Frozen Brandy Piña Colada.

De Piña Colada staat nou niet echt bekend als een classy of mannelijke cocktail, meestal wordt dit drankje zelfs als ordinair gezien. Geef daarom de Colada een flinke upgrade met onderstaand recept dat dit stiekem best lekkere drankje ein-de-lijk de man waardig maakt.

Lees ook: Alles over de ultieme mannen-cocktail: The Old Fashioned

Het verhaal

Weet je waar het ook warm is? In Puerto Rico (32 graden vandaag). Ooit hadden ze daar ook een verkoelende cocktail nodig. In 1978, om precies te zijn, maakten ze van de Piña Colada hun nationale drankje, 10 juli is het daar zelfs nationaal Piña Colada-dag.

Toch is de cocktail al een stukje ouder. Ramon Portas Mingot krijgt alle lof voor het verzinnen van de cocktail in 1963 in het Barrachina Restaurant. Maar zoals bij iedere cocktail is er ruzie over wie nou echt de eerste was, serieus over iedere cocktail wordt er ruzie gemaakt over wie het drankje verzonnen heeft. Ramon Marrero Perez claimt dat hij de cocktail voor het eerst maakte in 1954 in het Caribe Hilton hotel,  in San Juan. Welke Ramon het ook geweest is, wij geven er onze eigen twist aan; de Frozen Brandy Piña Colada

Het recept

We gooien er sowieso veel ijs bij vandaag. Dit heb je verder nodig:

- 30 ml acht jaar oude rum

- 15 ml Pierre Ferrand 1840 cognac

- 30 ml cocosnootroom

- 15 ml cocosnootmelk

- scheutje Angustora Bitters

- scheutje Elderflower siroop

- 90 ml ananasiroop

- ijsblokjes

Giet het geheel in een blender, mix, en schenk het uit in een hurricane-glas. In dat glas hoort de oorspronkelijke cocktail namelijk. Wij nemen het je overigens ook niet kwalijk als je het in een kristal lowball-glas drinkt en er vervolgens gewoon meerdere uitschenkt. Ziet er zelfs mooier uit, want zo'n hurricane-glas is nu eenmaal kitsch. En waag het niet om hier parapluutjes of gekleurde rietjes in te doen. Garneren doe je met een takje munt en een kers. Of gewoon een puntje ananas.