Vergeet alle andere motoren: de Batpod is te koop

De droom van ieder kind: rondscheuren als Batman. Het kan nu, koop voor een geschat bedrag van 80.000 euro de Batpod en...

De droom van ieder kind: rondscheuren als Batman. Het kan nu, koop voor een geschat bedrag van 80.000 euro de Batpod en de straten zijn van jou. 

Voor de films The Dark Knight en The Dark Knight Rises zijn zes van deze motoren ontworpen en gemaakt door filmregisseur Christopher Nolan en productie-designer Nathan Crowley. Ze worden verkocht met een Warner Bros certificaat van echtheid zodat je aan je vrienden kunt bewijzen dat je de real-deal bezit.

Lees ook: Man haalt wereldrecord met volledig werkend Batman-pak 

De motor heeft 31-inch Hoosier racebanden en is uitgerust met een 750cc Honda motor. De body bestaat uit glasvezel en ziet er op zijn zachtst gezegd opvallend uit. In totaal is de motor bijna 4 meter lang en anderhalf meter hoog. Jammer genoeg werken de wapens niet, al heb je wel een laser waarmee je een doel kan uitkiezen voor de lasergeleide raketten. De raketten blijven echter achterwege.

Kopen kan, je moet alleen wel tegen andere Batfans opbieden. 27 september in de BFI IMAX bioscoop in Londen vindt de veiling plaats welke ook via een livestream gevolgd kan worden. Bieden doe je dus onder andere via www.propstore.com/liveauction.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="170981,170983,170985,170987,170989"]