De meestvoorkomende (dodelijke) seksongelukken

Elk jaar overlijden zo’n honderd Nederlanders aan de gevolgen van uit de hand gelopen ‘sexperimenten’ en volgens lijksch...

Elk jaar overlijden zo’n honderd Nederlanders aan de gevolgen van uit de hand gelopen ‘sexperimenten’ en volgens lijkschouwers is dat een conservatieve schatting.

Elk jaar bevrijden brandweerlui enkele tientallen Nederlanders – mannen en vrouwen – die elkaar ten behoeve van hun seksueel gerief hebben vastgebonden, opgehangen, vastgenageld of opgesloten. Het gevaar is dan zo acuut, dat het slachtoffer in zijn doodsnood de schaamte voorbij raakt en de hele buurt bij elkaar schreeuwt.

Anders vergaat het de horden die colaflessen, deurkrukken, eierwekkers of biljartballen in anus of vagina steken en de huisraad er niet meer uitkrijgen. Dit is doorgaans niet direct levensbedreigend, maar zeker op termijn wel problematisch. Lang wachten met hulp zoeken kan tot levensgevaarlijke complicaties leiden.

Lees ook: Beverzweet en andere feiten over jouw dagelijkse geurtje

Dokter Rik van Lunsen van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam: 'Mensen denken altijd dat wat zij hebben gedaan echt alle perken te buiten gaat. Vergeet dat gerust. Wij hebben alles al gezien.'

Rectaal gevonden voorwerpen

Met de parafernalia die artsen jaarlijks uit mensenlichamen opdiepen, zou je een aardige bazaar kunnen inrichten. Het merendeel van de goederen hoort thuis in de categorie Rectaal Gevonden Voorwerpen.

Klassiek is het verhaal van de Haagse ziekenhuisdominee die er behagen in schepte om jonge coassistenten tijdens hun eerste nachtdiensten colaflessen uit zijn achterste te laten verwijderen.

Penisverwondingen

Ehbo-artsen weten dat legio mannen, meestal bij gebrek aan willig damesvlees, hun toevlucht zoeken in surrogaatschedes. Onder het motto ‘als er maar een gat in zit’ stoppen ze hun hunkerend lid in de merkwaardigste voorwerpen. En dat kan flink misgaan.

Met stip de verleidelijkste ‘noodvagina’ is volgens deskundigen de stofzuiger. Stofzuigerseks is een weliswaar wat sneue, maar tamelijk ongevaarlijke hobby. Althans, zolang de lustzoeker zijn penis netjes in het liefst met glijmiddel ingesmeerde mondstuk van de slang stopt.

De Haagse vaatchirurg Nico Beekman herinnert zich het geval van een Surinamer die zijn stijve geslacht niets vermoedend aan de blaaskant in een ouderwetse Philips stofzuiger had gestopt.

Beekman: “Dat is niet slim, want direct achter het blaasgat zit de rotor!” Nadat Beekman – op dat moment in opleiding – het huishoudelijke apparaat heel voorzichtig had gedemonteerd, spendeerden zijn uit bed gepiepte leermeesters bijna acht uur om de twee ons Creoolse half om half te reconstrueren.

Elektrocutie

Elektro-ejaculatie wordt in ziekenhuizen wel toegepast om sperma te winnen van mannen die niet op eigen houtje een zaaduitstorting kunnen opwekken. Zij krijgen een elektrode in de anus, waarna er milde stroomstootjes worden gegeven.

Uiteraard is het principe ook bekend in kringen waar ‘gewoon’ niet goed genoeg is en uiteraard veroorzaakt het vreselijke ongelukken. Jaarlijks overlijden er landgenoten doordat ze hun edele delen op onoordeelkundige wijze onder stroom zetten. Sommigen experimenteren rustig met 220 Volt, een levensgevaarlijke vorm van plug & play.

De literatuur maakt melding van een leerling elektriciën die zijn penis in aluminiumfolie wikkelde, een eetlepel in zijn anus stak en beide polen aansloot op het lichtnet. De stroom nam een andere weg dan de jongen had uitgerekend, want hij overleed onmiddellijk aan een hartstilstand.

Wurgseks

Wurgseks – of breath control play zoals sadomasochisten het eufemistisch noemen – is razend populair. En het is dodelijk. Zo’n 80 van de 100 officiële Nederlandse seksdoden komen op deze manier aan hun eind.

Dit is een ingekorte versie van het verhaal dat in de Playboy van deze maand te lezen is.