Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic: vrijmibo-cocktail van Sergio Herman

Kijk, iederéén brouwt al een eigen seizoensgebonden IPA'tje op zolder. Sergio Herman pakt het anders aan. De topchef lan...

Kijk, iederéén brouwt al een eigen seizoensgebonden IPA'tje op zolder. Sergio Herman pakt het anders aan. De topchef lanceerde onlangs zijn eigen Tonic. Juist ja, voor bij de gin. "ik wilde al langer een tonic met mijn eigen smaak en samenstelling.

Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman. Een hele mond vol, maar wel lekker. We hebben ‘m hier op de redactie geproefd en dit waren de kernwoorden die boven kwamen: fris, fruitig, nazomer, Copacabana, druiven voerende bikini-babes. Afijn, je hebt een idee.

Lees ook: Four Corners Reserve: een vrijmibo-cocktail met blue label

We waren vooral benieuwd waaro?m iemand in godsnaam een tonic bedenkt en niet bijvoorbeeld een gin of zo. Sergio Herman: "Lekker eten en drinken associeer ik met vakantie met vrienden en familie. Met de jongens van Fever-Tree heb ik gekeken naar de kruiden waar ik graag en veel mee werk in de keuken. Daar is deze samenstelling uit voortgekomen."

En waar drinken we die Clementine & Basil Love, Sergio? "Dat is een verfrissende cocktail die het beste gedronken kan worden op de steiger aan een verlaten kiezelstrand waar de zon ondergaat in de zee en een hemel die prachtig oranje kleurt."

Bereiden

  • Maak een jonge wortel schoon en gebruik een dunschiller om fijne schilletjes van de wortel te trekken
  • Neem een royaal wijnglas en schik wat wortelschilletjes in het glas, waarna het gevuld kan worden met ijsblokjes
  • Voeg 10 ml vers ge- perst limoensap toe
  • En 45 ml dry gin • Vul het glas verder met de inhoud van een gekoeld flesje Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman
  • Garneer het glas met basilicum blaadjes en een zeste van sinaasappel