Wow! Switch, de nieuwe console van Nintendo

De Nintendo Switch is zojuist aangekondigd. Het apparaat zal niet alleen functioneren als console onder jouw televisie,...

De Nintendo Switch is zojuist aangekondigd. Het apparaat zal niet alleen functioneren als console onder jouw televisie, maar ook als handheld. 

In de video komen bekende games zoals Skyrim voorbij en de oplettende kijker ziet dat er een nieuwe Mario Kart getoond wordt. Ook zijn er nieuwe beelden van de volgende Zelda game beschikbaar.

Thuis kun je het systeem op de televisie aansluiten, maar de Switch kan losgekoppeld worden, zodat-ie functioneert als een handheld. Wel eentje met een helder HD-scherm en goede graphics.

Aan weerszijden van de Nintendo Switch zitten Joy-Con-controllers die je kunt losmaken. Als je alleen bent, kun je in beide handen een Joy-Con-controller houden. Als je met z’n tweeën bent, kan iedere speler er één gebruiken.

Ook kun je met een grotere groep gamers aan de slag, maar net hoeveel controllers je hebt. Je kunt de controllers gemakkelijk opnieuw vastmaken aan het systeem of aan de Joy-Con-houder, die aanvoelt als een traditionele controller. Lekker Mario Party in het Vondelpark spelen, dus.

Lees ook: De Playmates van de heerlijke game Mafia 3

Verschillende studio's en ontwikkelaars hebben aangegeven de console te ondersteunen. In de lijst vinden we onder andere Electronic Arts, Activision, Bethesda, Capcom, Codemasters, Konami, Sega, Square Enix, Telltale Games en Take-Two. De Switch komt uit in maart 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=f5uik5fgIaI