In het echt Mario Kart spelen? Het kan in het pretpark Super Nintendo World

Wanneer Nintendo met een pretpark komt, kan het niet zo zijn dat Mario Kart ontbreekt. We hebben uren achter de tv gezet...

Wanneer Nintendo met een pretpark komt, kan het niet zo zijn dat Mario Kart ontbreekt. We hebben uren achter de tv gezeten om tegen elkaar te racen en met een goede hoeveelheid bier achter de kiezen wordt het spel soms weer uit een la gevist. In 2020 kunnen je echt zelf achter het stuur kruipen om tegen vrienden een parcours te racen. Rainbow Road ligt aan je voeten.

Lees ook: Een ode aan de stewardess

Het park wordt net als een videogame opgedeeld in verschillende zones ('levels'). Naast de Mario Kart Experience lijkt het erop dat het kasteel van Bowser en Peach ook een attractie wordt. Of een winkel met overprices pretparktroep en eten, we merken het vanzelf.

Universal Studios Japan heeft net de eerste trailer van het park de wereld in gemikt. De 30 seconden zeggen nog niet heel veel, maar één ding is zeker: wij willen naar Super Nintendo World. Het park moet open zijn wanneer Japan in 2020 de Olympische Zomerspelen host, mooi, kun je dat event lekker meepakken. Er zijn zelfs al plannen om Nintendo World uiteindelijk naar Amerika te brengen, voor Europa is nog niets zeker.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=yKCqJ8llKuA[/embed]

Zie hier de maffe persconferentie waar de plannen gepresenteerd werden. Serieus, die handschoentjes.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=_5W3-LbGyTQ[/embed]