McDonald's, maar dan met een Michelinster

Voor slechts acht euro kun je in Japan nu een burger met een Michelinster naar binnen werken. Fastfoodketen Shake Shack...

Voor slechts acht euro kun je in Japan nu een burger met een Michelinster naar binnen werken. Fastfoodketen Shake Shack werkte samen met Michelinchef Zaiyu Hasegawa en creëerde de 'Den Shack' burger.

In Nederland tref je de keten nog niet aan, maar in de Verenigde Staten, Verenigd koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Rusland, Turkije en Japan heeft de franchise al een aardige hoeveelheid trouwe bezoekers weten te vergaren. Dat laatste land heeft nu de 'one burger to rule them all': een Michelinster-burger van meesterkok Zaiyu Hasegawa.

Lees ook: Kijken: de complete klimaatdocu van Leonardo DiCaprio

Om te vieren dat de keten nu een jaar in Japan burgers verkoopt, besloot de franchise van oprichter Danny Meyer samen te werken met Hasegawa. De burger bestaat uit 100 procent Angus, bacon, gemarineerde komkommer, rode miso en een stevig broodje. Het hapje is alleen op 3 november beschikbaar, dus als je nu gaat vliegen dan ben je nog net op tijd.