Op bierbuiktraining bij Barbara

Playboy Health vertelt je alles wat je moet weten om in topconditie te blijven. Je hoeft niet topfit te zijn om jezelf d...

Playboy Health vertelt je alles wat je moet weten om in topconditie te blijven. Je hoeft niet topfit te zijn om jezelf drie kwartier af te beulen bij het HIGH45concept van Barbara den Bak.

Als het gaat om fitness zijn er zoveel concepten dat je al afgepeigerd raakt als je ze allemaal opsomt. Maar soms – als een mooie vrouw ergens iets opent bijvoorbeeld – zijn we ineens geïnteresseerd. Dan trekken we een sporttenue en hardloopschoenen aan en dan bellen we Barbara den Bak om haar te ondervragen over High Intensity Interval Training. Want dat is waar haar HIGH45-concept op gebaseerd is.

Lees ook: 20 vragen aan Rico Verhoven: 'Badr Hari is er te lang tussenuit geweest.'

‘HIGH45 is een vorm van boutique fitness. In Amerika is het groot, maar hier in Nederland is het nieuw. Het is een reactie op alle budgetclubs met 5.000 leden, waarvan de meesten slapend. Het is geënt op één type activiteit. Niet zoals een normale sportschool met yoga, boksen, powerpump en personal training. Mensen hebben weinig tijd om naar de gym te gaan. Wij proppen alles in 45 minuten.

Een speciale bierbuiktraining heeft ze niet, maar daar kun je wel aan werken met het ‘6 Weeks High Shred’-programma. ‘Dat is zes weken lang drie keer per week knallen met ernaast wat voedingsrichtlijnen.

Die combi zorgt ervoor dat je die bierbuik inruilt voor een sixpack. Maar als je achttien keer komt pompen en je blijft die pizza’s naar binnen schuiven, heeft het weinig zin. Dan word je wel fitter, maar verandert er niks aan je lichaam. Maar hé, je moet wel leven. Van alleen maar broccoli wordt niemand vrolijk.’

Lees het complete artikel op Blendle