Met 1.120 km/u van Abu Dhabi naar Dubai reizen als buizenpost

Dankzij het Hyperloop One systeem kunnen we binnenkort binnen 12 minuten een afstand van 160 kilometer overbruggen. Het...

Dankzij het Hyperloop One systeem kunnen we binnenkort binnen 12 minuten een afstand van 160 kilometer overbruggen. Het eerste systeem zal in de woestijn tussen Dubai en Abu Dhabi gebouwd worden. Met een snelheid van 1.120 kilometer per uur wordt je door de woestijn geknald alsof je buizenpost bent.

Lees ook: Dodge bouwt deze moddervette Challenger met 485 pk 

Uit ervaring kunnen we zeggen dat de rit van 160 kilometer tussen de twee steden de eerste keer ontzettend leuk is maar daarna nogal monotoon wordt. Twee uur lang, per bus, naar zand staren is ook niet alles. Omdat ze daar een paar jaar in de toekomst leven (onbeperkt geld kan dat regelen) vonden ze het hoogtijd voor de Hyperloop. Elon Musk (oprichter en eigenaar van Tesla en SpaceX) kwam in 2013 al met het idee, nu lijkt het realiteit te worden. We hebben alle vertrouwen in deze eindbaas, we kunnen dan ook niet wachten tot hij de eerste mensen naar Mars stuurt.

De komende drie maanden staan architecten, transportbedrijven en bouwbedrijven om de tafel om te beslissen hoe de Hyperloop gebouwd moet worden. In de onderstaande video krijg je een vrij duidelijk beeld van hoe dit transportsysteem uit de toekomst eruit gaat zien.

https://www.youtube.com/watch?v=fze5spdN3nU

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=ryRDxACsBCI