Stomende onenightstands of toegewijde relatie? Je seksleven hangt af van de hoeveelheid haar op je porem

Is je baard (of gebrek daaraan) van invloed op je seksleven? Apparently it is...

baard

Gezichtsbeharing is er in alle soorten en maten: de ringbaard, de pornosnor, een gladgeschoren kinnetje of een flinke tovenaarsbaard. En wat de voorkeur geniet, is natuurlijk een kwestie van smaak. Of valt er toch meer over te zeggen? Zoals altijd heeft een groep onderzoekers met genoeg tijd om handen zich hier weer eens over gebogen en dat betekent een onderzoek waar je misschien niets aan hebt maar wat uiterst vermakelijk is om te lezen.

Je baard en je seksleven

De lengte van je gezichtstapijtje lijkt samen te hangen met de invulling van je seksleven. Ben jij het type jonge bachelor dat het aantal onenightstands in een week niet meer op één hand kan tellen? Of ben je een huis-tuin-en-keuken-kerel die helemaal klaar is om een nestje te bouwen en nageslacht de wereld in te slingeren? De keuze om je te scheren, of juist de boel te laten woekeren, kan hierin een rol spelen. In andere woorden: to beard or not to beard?

Wetenschappelijk bewijs

In totaal deden 8.520 vrouwen mee aan het onderzoek van de Universiteit van Queensland. De vrouwen moesten allemaal naar foto's van mannen kijken terwijl ze verschillende vragen beantwoordden. En wat bleek? Vrouwen kiezen liever voor een man met stoppels als het om een eenmalig pleziertje gaat. Als het op langetermijnrelaties aankomt, valt een volle baard juist weer meer in de smaak. Dit komt omdat een man met een volle baard zogenaamd sterk overkomt. Je bent als baarddragende man wijs, mannelijk, oprecht en vrijgevig. Steek die maar in je zak, jij vriendelijke en wijze tovenaar die je bent!

In dit geval doet lengte er dus zeker toe: de compleet gladgeschoren man komt er in het onderzoek het slechts vanaf. Tijd voor een weekendje uitgebreid baardverzorgen, heren!

Knowhow
  • Redactie Panorama
  • Adobe Stock