Beste bartender van Nederland leert jou de allerbeste cocktail

Cocktails worden niet voor Instagram geshaket, maar voor de smaak. Volgens Kevin Kroon (29), nummer 12 cocktailshaker va...

Cocktails worden niet voor Instagram geshaket, maar voor de smaak. Volgens Kevin Kroon (29), nummer 12 cocktailshaker van de wereld, zouden mensen hun telefoon eens weg moeten leggen. ‘Een bar is dé plek om even terug te stappen en een goed gesprek te voeren.’

Kroon schreef zich net als tienduizend andere bartenders in voor de jaarlijkse World Class Bartender competitie. In Nederland eindigde hij op de eerste plaats en stootte hij collega Tess Posthumus van de troon. Met 56 andere internationale bartenders vloog hij vervolgens naar Miami om te strijden voor de titel Diageo World Class Bartender of the Year 2016. Hij werd twaalfde.

Lees ook: Minicursus tantrasex, gewoon even doen

/ GOED VERHAAL

Kroons signature drink is de ‘Talk More Drink (S)low’, een eigen cocktail die hij de jury in Miami voorschotelde. ‘Ik houd ervan als er een goed verhaal verteld wordt, zowel door middel van cocktails als aan de bar zelf.’ We schuiven bij hem aan in de Amsterdamse bar Mystique, waar hij ons vraagt om onze telefoons in een houten kistje te plaatsen. Deze gaat vervolgens dicht, zodat je enkel nog aandacht hebt voor het glas dat voor je neus staat. ‘Ik wil dat mensen met elkaar en met de bartender praten zodat ze uiteindelijk naar huis gaan met het gevoel: wow, dat was echt een goede avond, dit levert een goed verhaal op.’ Terwijl we nippen van de cocktail, leert hij ons hoe je de 'Talk More Drink (S)low' maakt. Zie het recept hieronder.

Talk more drink (S)low

• 30 ml Tanqueray no. 10 • 15 ml grapefruit cordial (siroop) • 15 ml Dry Madeira • 50 ml coconut soda

Methode: StirGlas: Copa GlasGarnering: Grapefruit zest

1. Giet de ingrediënten in een mixglas met ijs. 2. Stir het geheel met een barlepel. 3. Schenk met een strainer uit in een copa glas. 4. Garneer met een grapefruitzest.

Lees het complete artikel op Blendle