VrijMiBo cocktail: de mysterieuze Negroni

De Negroni is een bijzondere cocktail met een smaak die je moet leren waarderen. Een Negroni lijkt erg makkelijk om te m...

De Negroni is een bijzondere cocktail met een smaak die je moet leren waarderen. Een Negroni lijkt erg makkelijk om te maken maar meestal gaat het bij de maten al volkomen fout waardoor het drankje te bitter wordt. Indien goed gemaakt wordt de Negroni als de meest stijlvolle cocktails ooit gezien.

Lees ook: VrijMiBo cocktail: de klassieke Tom Collins

Het verhaal

Niemand weet precies waar de Negroni vandaan komt maar volgens het meest gefluisterde verhaal vroeg een graaf in Florence aan een bartender of hij een Americano wat meer kick kon geven. De Americano is bijna dezelfde cocktail maar zonder gin. De man die het drankje bestelde heette graaf Camillo Negroni. Een avonturier die naar Amerika reisde om daar te gokken en de cowboy uit te hangen.  Volgens de meeste mensen met de Negroni achternaam komt deze man echter niet in hun stamboom voor. Een ander verhaal vermeldt dat de Negroni uit Afrika zou komen maar daar is geen bewijs voor.

Het recept

- 3 cl Gin

- 3 cl zoete vermout

- 3 cl campari

- sinaasappelschil

- ijs (blokjes)

Giet de ijsblokjes in een shortdrink glas, giet vervolgens alle ingrediënten over het ijs en roer het geheel met een barlepel. Garneer met een sinaasappelschil en je bent er al!

Word een expert

De Negroni is perfect als aperitief, geef deze cocktail dus voor het eten aan je gasten. Wees niet bang om verschillende soorten gin te gebruiken. Zeker met de gin-hype en de vele soorten gin kun je momenteel alle kanten op. Sommige mensen schudden deze cocktail met een shaker maar wij raden aan om te roeren. Zo behoud je een vollere smaak. Probeer ook eens andere citrusvruchten als garnering zoals een citroen of grapefruit, dit geeft de cocktail een aangename geur en voegt meer smaak toe dan je denkt.