Drie bieren die je doen verlangen naar de ijskoude winter

Pils, Radler of Corona zijn bieren voor de zomer. Tijdens de wintermaanden kun je beter kijken naar...

Pils, Radler of Corona zijn bieren voor de zomer. Tijdens de wintermaanden kun je beter kijken naar een Imperial Stout of een gerstewijn. De bierliefhebbers kijken alvast uit naar een ijskoude winter.

Wat zit er in het glas?

Iedere biersoort heeft een geschiedenis. Terwijl wodka honderden jaren lang de tsaar in Rusland was, wilden ze daar vroeg of laat ook bierbrouwen. Het resultaat is de Russian Imperial Stout. In Engeland werd wijn als de nobelste drank gezien. Om dat te veranderen kwam een brouwerij met een fruitig bier dat een wijnachtige smaak had. Het resultaat was gerstewijn.

HORNBEER VLADIMIR P

9,65 euro (0,50 l) biernavigatie.nl

hornbeer-vladimir-p

Ontdek koffie, chocolade, vanille en mokka. Dat klinkt misschien als iets wat je vriendin bestelt bij de Starbucks, maar geloof ons: hier warm je de komende winter wel van op. Een complex en perfect biertje voor bij de open haard.

COCOA PSYCHO

6,95 euro (o,33 l) bierhut.com

BrewDog-Cocoa-Psycho

Door de naam verwacht je het extreme vast al. De pikzwarte Russische Imperial Stout uit de Schotse brouwerij Brewdog bevat 10 procent alcohol en is gebrouwen met cacao, vanille en koffiebonen. Gewoon eens proeven, heerlijk bier voor een winterse avond.

HERTOG JAN GRAND PRESTIGE

5,39 euro (0,75 l) gall.nl

2016-09-15MRF-1436

Een biertje dat zich houdt aan wat er op het etiket staat. Bitter maar met zoete hinten en 10 procent alcohol. Na een flesje realiseer je je dat gerstewijn goed genieten is. Het perfecte drankje om pakjesavond volgende maand mee door te komen.