VrijMiBo-cocktail: New York Sour

De New York Sour is een variant op de whiskey Sour waarmee je heerlijk kunt experimenteren.

New York Sour

De rode wijn voegt een interessante rode laag toe aan je cocktail. Drink deze cocktail zowel als aperitief en digestief. Maar drink hem vooral lekker met een goede jazzplaat aan, een sigaartje en goed gezelschap om je heen.

@backlink(176765)

Het verhaal

Een Moscow Mule komt niet uit Moskou en de New York Sour komt niet uit New York. Opmerkelijk genoeg is deze cocktail verzonnen in 1870 in Chicago, toen stond het drankje nog bekend als de Continental Sour en als de Southern Whiskey Sour. Pas veel later werd de cocktail populair in de bar scene van New York waarna de naam veranderd is.

Het recept

- 30 ml Rye whiskey of bourbon

- 15 ml suikersiroop

- 30 ml limoensap

- 1 ei

- 15 ml rode wijn

Vul een whiskyglas met ijs en laat het glas afkoelen. Stop alle ingrediënten behalve de wijn in een shaker zonder ijs. De Sour-cocktails worden soms zonder ei gemaakt maar wij raden absoluut een ei aan.

Sla het ei stuk op de shaker en wieg het eigeel tussen de twee schalen heen en weer terwijl je het eiwit in de shaker laat vallen. Gooi de schaal en het eigeel vervolgens weg (laat geen eigeel in de shaker komen).

Als je eiwit zonder ijs shaket dan krijg je een mooi schuimige structuur in je cocktail. Shake en strain het drankje in het glas. Leg vervolgens een barlepel op het schuim en giet daar de rode wijn overheen. Als je dit voorzichtig doet krijg je een mooie rode laag aan de bovenkant van het glas.

Word een expert

Dit is een variant op de Sour-cocktails zoals de Whiskey Sour en de Amaretto Sour. Probeer eens hetzelfde recept met Disaronno Amaretto of zelfs tequila. Stiekem is het gewoon leuk om al je favoriete dranken uit te proberen in een Sour-variant. Proost!