Drink jij Martini of Gin-Tonic? Misschien ben je een psychopaat

Als je fan bent van de Gin-Tonic, een Martini of de Negroni (waar wij wel fan van zijn) dan zou jij zomaar eens een psyc...

Als je fan bent van de Gin-Tonic, een Martini of de Negroni (waar wij wel fan van zijn) dan zou jij zomaar eens een psychopaat kunnen zijn. Wij leerde je onlangs nog hoe je een Negroni maakt, misschien hadden we dat beter niet kunnen doen. Deze studie suggereert namelijk dat mensen die van bittere smaken houden vaker psychopathische trekjes vertonen.

Lees ook: Waarom pijn fijn is, vier verklaringen voor BDSM-liefhebberij

953 mensen, de helft man en de helft vrouw, gaven aan welke smaak hun voorkeur had. Vervolgens moesten ze aangeven hoe graag ze mensen bijvoorbeeld pijn doen. Het bleek dat de liefhebbers van bittere smaken graag hun eigen lichaam in de war brengen met smaken die aangeven dat er mogelijk vergif in het drinken of eten zit. Ja, zelfs jijzelf bent niet veilig. Gin-Tonic drinkers scoorden vrij hoog op de gebieden van machiavellisme, psychopathie, narcisme en sadisme. Eigenschappen die je liever niet wilt hebben dus, deze mensen genieten van andermans pijn, denken voornamelijk aan zichzelf en zijn diep van binnen een tikkeltje onzeker. Ga jezelf eens rustig ten rade wanneer jij ieder weekend deze drankjes per liter naar binnen gooit, en kijk nog eens goed naar je vriendin wanneer zij een echte Gin-Tonic freak is. Misschien moet je wel oppassen.