De gouden klik van Amazon baas Jeff Bezos

Geldhelden – Leren van de superrijken, deel acht: een goed idee is soms ruim voldoende. Het idee van Jeff Bezos heet Ama...

Geldhelden – Leren van de superrijken, deel acht: een goed idee is soms ruim voldoende. Het idee van Jeff Bezos heet Amazon en maakte niet alleen hem maar ook al zijn aandeelhouders rijk.

De manBijna niemand verdiende in 2014 en 2015 meer dan 45 miljoen dollar. Op één dag. Jeff Bezos katapulteert zichzelf met zijn fortuin van 49,9 miljard dollar naar de vierde plaats van de rijkste mensen ter wereld. Met zulke middelen kan hij zich ook exclusieve hobby’s veroorloven. De 51-jarige uitSeattle steekt honderden miljoenen in de ruimtevaart. Op een dag wil hij toeristen, en zichzelf, een reis door de ruimte kunnen bieden. Zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin heeft al een onbemande capsule een hoogte van 90 kilometer laten bereiken.

Lees ook: Ryanair-baas Micheal O’Leary beloofde gratis blowjobs tijdens vlucht

Zijn wegHet idee voor een elektronische boekhandel kreeg Bezos toen hij nog voor een hedgefonds werkte. In 1994 studeerde hij elektrotechniek en informatica, de rest is geschiedenis. Afgezien van drugs, vrouwen en besmettelijke ziekten is op Amazon vandaag de dag alles te verkrijgen.

Wat we ervan kunnen lerenDie 45 miljoen die Bezos op een dag binnenharkte, heeft voornamelijk te maken met zijn aandelen. Amazons waarde is meer dan verdubbeld in 2015. De koersgrafiek ging als een raket omhoog sinds de beursgang in mei 1997. Een aandeel kostte destijds 18 dollar, maar vandaag worden ze verkocht voor 700 dollar. Professionals zeggen dat dit nog verder omhoog kan gaan, mogelijk tot 1.000 dollar. Misschien handig om in te investeren dus. Meer handige tips? Die vind je op fool.com.

https://www.youtube.com/watch?v=opTMbIKpCCY