10 openingszinnen die wél werken

Welke openingszinnen werken nou eigenlijk wel? Zijn ze niet gewoon heel erg verouderd? Tegenwoordig pluk je de eerste be...

Welke openingszinnen werken nou eigenlijk wel? Zijn ze niet gewoon heel erg verouderd? Tegenwoordig pluk je de eerste beste date van Tinder af en daar opent iedereen gewoon met een simpele 'hoi.' Werkt misschien puik maar laten we eens naar de ouderwetse openingszinnen kijken en denk je even in hoe het is om echt naar de kroeg te gaan en daar zomaar eens iemand aan te spreken. Nee geen geswipe, geen social-media. Lekker ouderwets babbelen.

Lees ook: De zoon van Pablo Escobar: 'Architectuur redde mijn leven'

Goed, we vroegen dus aan verschillende mensen welke zinnen zij gebruikten en welke werkten. Zowel vrouwen als mannen gaven enkele hele leuke antwoorden, sommige resulteerde zelfs in een huwelijk. Flauw en verouderd of niet, volgens de onderstaande gebruikers van deze zinnen werkten ze echt.

1. ''Ik koos er bijna voor om dat vanavond ook aan te trekken, gelukkig heb ik het niet gedaan want dan was ik niet origineel meer.'' Ik zei dit eens tegen een vrouw in een mooie cocktailjurk op een feestje. Ze kon er de humor wel van inzien en we raakten aan de praat.

2. ''Kan ik alles krijgen wat op het menu staat?'' (tegen een restaurantmedewerkster). Ze zei ''ja'' en toen legde ik het menu voor haar voeten op de grond en vroeg ik haar erop te gaan staan. Ze moest lachen, gaf haar nummer en we zijn uiteindelijk op date geweest.

3. Wanneer ik iemand naar me zie kijken en we delen enkele keren oogcontact dan loop ik altijd naar haar toe en zeg ik:''Hoi ik ben John en ik heb er van genoten om blikken met elkaar uit te wisselen maar laten we maar gewoon met elkaar praten.'' Werkt altijd! Het is de openingszin van de gentleman.

https://www.youtube.com/watch?v=4xLmxgd-AYs

4. (De openingszin van een vrouw) ''Ik zei ooit voor de grap tegen een leuke man: ''Jij hebt echt het perfecte gezicht om op te zitten.'' We zijn inmiddels getrouwd.

5. Simpel en doeltreffend. Tijdens een feestje zei ik tegen een dame: ''Ik ga naar huis om een film te kijken, ga je mee?'' Ook wij zijn het huwelijksbootje ingestapt.

6. Ik stond ooit eens voor een café toen er een leuke meid voorbij liep ik zei: ''Jij ziet eruit alsof je mij wil zoenen!'' Geloof het of niet maar het werd een succesverhaal.

7. Ik ging ooit met een jongen uit Nieuw-Zeeland, mijn huidige man kwam toen naar mij toe en zei:''Wil je upgraden naar een Australiër?'' Ik was direct verkocht. (Dan zal die kerel uit Nieuw-Zeeland wel wat fout hebben gedaan trouwens.)

8. Ik ging ooit partycrashen, zocht de mooiste meid uit en zei: 'Hoi ik ben Alex en ik heb geen idee van wie dit feest is.'' Ze stelde me voor aan vrij veel mensen, had mooie vriendinnen en direct was het ijs gebroken. Perfect.

9.''Ik herken een freak direct wanneer ik er een zie.'' (Wij denken dat het succes toch wel echt heel erg aan de dame ligt maar het is misschien eens leuker dan een compliment, of scharen we dit onder compliment?)

10. ''Damn girl, jij ziet eruit als een zelfverzekerde, onafhankelijke dame die ik wil leren kennen dus.. How You Doing?'' (Oké deze komt bij een Amerikaanse lesbische dame vandaan dus bij jou werkt het vast niet maar het is een ode aan Joey Tribbiani dus die mag niet ontbreken).