Waarom je The Wizard of Lies met Robert de Niro moet kijken

Robert de Niro komt voor het eerst naar de zender HBO. De acteur speelt Bernie Madoff in de film The Wizard of Lies. Mad...

Robert de Niro komt voor het eerst naar de zender HBO. De acteur speelt Bernie Madoff in de film The Wizard of Lies. Madoff is één van de grootste oplichters ter wereld en maakte dankzij een zogeheten ponzi-schema, ook wel een piramidespel, honderden mensen hun zuurverdiende spaarcenten afhandig. Al met al was hij verantwoordelijk voor de grootste financiële fraudezaak in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hoewel hij geen mensen vermoord heeft, heeft hij wel tientallen levens geruïneerd en is hij verantwoordelijk voor een zelfmoord omdat één van zijn slachtoffers zo aan de grond zat. In totaal heeft hij men met zijn ponzifraude voor zo'n 65 miljard dollar opgelicht.

Lees ook: Terug de gevangenis in met de nieuwe Prison Break trailer

Oplichters hebben iets, het valt niet recht te praten maar ze hebben een zekere charme. Massaal zijn we fan van films al Catch Me If You Can en The Wolf Of Wallstreet, respectievelijk gebaseerd op de echte oplichters Frank Abagnale Jr. en Jordan Belfort. Beide heren verbleken echter bij de massale mate van oplichting die Bernie Madoff veroorzaakt heeft. Niet voor niets kreeg hij een gevangenisstraf van maar liefs 150 jaar. Je zal het maar even uit moeten zitten. Vanaf mei kunnen we Robert de Niro, maar ook Michelle Pfeiffer, in deze HBO productie zien.

https://www.youtube.com/watch?v=RYM3F2iCpMY