Deze zak chips belt een taxi als je lam bent

Natuurlijk ben je verstandig genoeg om te weten dat rijden niet handig is nadat je tien bier, drie wijn en zeven shotjes...

Natuurlijk ben je verstandig genoeg om te weten dat rijden niet handig is nadat je tien bier, drie wijn en zeven shotjes sambuca in je mik heb zitten. Maar voor het geval je bezig bent met je dronkemansvoedsel vlak voor je wilt gaan autorijden dan is het handig dat iemand je even waarschuwt, je raakt immers je remmingen kwijt na een paar borreltjes. Afijn, als er niemand in de buurt is zou het dan niet prettig zijn als jouw eten jou zelf waarschuwt? We hebben het dan niet over een babbelziek broodje shoarma maar een zak chips die de alcoholpromillage in jouw adem kan meten en mededeelt of het handig is om achter het stuur te stappen of niet.

Lees ook: Gaat Apple net als Netflix eigen films en series maken?

Het Amerikaanse Tostitos komt met een zak chips waarin een blaasapparaatje zit verwerkt. Heb je te veel op? Dan toont de zak chips een rood autostuur en geeft hij je een kortingscode voor een Uber. Als je jouw telefoon tegen de zak houdt kan belt jouw telefoon een Uber dankzij near-field communication (NFC). Helaas voor ons is dit alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en dan alleen op Super Bowl Sunday. Desalniettemin zijn we fan van het concept en als het daar kan, kan het hier ook. Het is nu wachten op Lays of Dorito's die dit doen met Koningsdag.

"We're proud to introduce to the world the first bag of chips that gets you home safe. For a football fan, there is a lot of emotion involved with a game. It's easy to drink more than you planned. And a lot of times all you need to stop short of driving after drinking is a friend who calls you off. On Sunday of the big game, we want Tostitos to be that friend." Aldus de creative director.