Briljant! Saoedische prins boekt tickets voor tachtig haviken

Wat doe je als je een Saoedische prins bent en tachtig haviken mee op reis wilt nemen maar de luchtvaartmaatschappij ver...

Wat doe je als je een Saoedische prins bent en tachtig haviken mee op reis wilt nemen maar de luchtvaartmaatschappij vertelt dat die niet als bagage mee mogen? Dan boek je eersteklas tickets voor al je gevleugelde vrienden. Iedere roofvogel kreeg een eigen stoel en werd in stijl meegenomen naar de - onbekende- bestemming. De kapitein aan boord maakte de foto en stuurde deze naar een vriend, diegene plaatste de foto vervolgens op Reddit.

Lees ook: Deze zak chips belt een taxi als je lam bent

Het is in het Midden-Oosten niet ongebruikelijk om een havik of valk te vervoeren. Veel mensen doen daar aan valkenjacht, Qatar Airways neemt dus wel vaker roofvogels mee aan boord, ze hebben alleen wel een limiet van zes vogels ingesteld. Wat je met tachtig haviken moet? Jagen! Heel veel jagen, een havik (of zijn het nou toch valken?) is op een gegeven moment wel klaar met beesten vangen of heeft zich dan helemaal volgevreten. Dat is het moment waarop de prins een nieuwe havik het jachtveld laat betreden. Of toch een valk? Wij zijn geen valkeniers maar valkenjacht gebeurt toch met een valk? Op de website van Qatarairways is zelfs deze pagina te vinden met uitleg over valkenvervoer. Toch spreken de bronnen en redditgebruikers over tachtig haviken. Wij zijn in de war. Maar ja, je komt ook niet iedere dag tachtig roofvogels in een vliegtuig tegen.