Mannen vallen op meer vrouwen naarmate ze ouder worden

Als je oud bent, geld hebt of er nog goed uitziet dan gaat iedere single man volgens het stereotype voor een lekker jong...

Als je oud bent, geld hebt of er nog goed uitziet dan gaat iedere single man volgens het stereotype voor een lekker jonge vrouw die volgens zijn hele omgeving echt veel te jong voor hem is. Uit nieuw onderzoek blijkt dat dit stereotype niet helemaal klopt, tenminste wel een beetje maar het ligt iets gecompliceerder. Vrouwen gaan het liefst, ongeacht hun eigen leeftijd, met een iets oudere man naar bed. Ook wanneer vrouwen zelf wat ouder zijn kiezen ze veelal voor een man die net even wat ouder is. Mannen daarentegen wisselen hun voorkeuren voor een sekspartner af aan de hand van hun eigen leeftijd. Zo duiken jonge mannen het liefst het bed in met een dame die ergens in de twintig is en kiezen ze op latere leeftijd graag uit een breed scala aan leeftijden.

Lees ook: Vrouwen willen meer initiatief nemen tijdens het flirten

In totaal deden 2.600 volwassenen tussen de 18 en 50 jaar oud uit Finland mee aan een survey. Hen werd gevraagd in welke leeftijden ze interesse hebben wanneer het op sex aankomt. Wat vrouwen betreft blijkt de poel waaruit ze kunnen kiezen vrij klein te zijn en verleggen ze hun interesse dus telkens naar iets oudere mannen naarmate ze zelf ouder worden. Mannen kiezen op latere leeftijd het liefst een vrouw die in de twintig is of die iets ouder is dan hen, om die redenen hebben mannen vaker een grotere groep potentiële partners om uit te kiezen. Nu zijn we niet allemaal Hugh Hefner, de meeste mannen van rond de 50 jaar oud gaven aan bijna nooit een bed-ervaring te hebben gehad met een 20 jaar jonge meid, gewoon omdat ze dit niet voor elkaar krijgen.