Naakt komt terug in de Amerikaanse Playboy!

De geruchten deden al langer de ronde maar nu is het definitief: de Amerikaanse Playboy gaat weer naaktfoto’s publiceren...

De geruchten deden al langer de ronde maar nu is het definitief: de Amerikaanse Playboy gaat weer naaktfoto’s publiceren.

Ongeveer een jaar geleden stapte de Amerikaanse editie over op een naaktloze variant van Playboy, want ‘naakt was overal op internet te vinden’. Hefner stemde in en niet veel later kwam de eerste naaktloze Playboy in de schappen terecht.

Wij wilden deze koers niet varen en bleven vasthouden aan het de traditie om gewoon naakt te blijven tonen. Ook onze collega's in Duitsland, Mexico, Brazilië en nog enkele landen besloten niet mee te doen aan de koerswijziging vanuit Beverly Hills.

Cooper Hefner, de zoon van die bij Playboy Amerika is aangenomen als creatief directeur, heeft nu officieel gezegd dat hun besluit een fout geweest is. Gisteren plaatste hij de onderstaande Tweet:

De vernieuwde Playboy Filosofie

Cooper besloot daarop de Playboy Filosofie te vernieuwen. Zijn vader Hugh schreef 10 jaar na oprichting van het blad een boek waarin hij uiteenzette waar het blad voor stond. Hier kun je de filosofie nog steeds lezen. Het blad stond voor de sexuele revolutie, het feit dat je openlijk over sex kon praten in een tijd waarin dat nog niet normaal was, zelfs religieuze vrijheid, het filosofische dialoog en politieke zaken kwamen aan bod. De filosofie gaf aan dat Playboy meer is dan een blootblad: het gaat om pop-cultuur, vrijheid en het doorbreken van taboe's. Naakt in het blad is een manier om dat uit te stralen en de aandacht voor deze thema's te vragen. Omdat in de tien jaar na het uitbrengen van het blad men dit vaak verwarde met een simpel excuus om naakt te tonen besloot Hugh Hefner zijn filosofie op papier te zetten. Inmiddels zijn we jaren verder, wordt sex openlijk besproken en maken we stappen vooruit wat betreft taboe's. Nog steeds echter is er veel werk aan de winkel voor bijvoorbeeld gelijkheid en LGBTQ rechten. Het werd tijd om Playboy te vernieuwen. Cooper geeft nu aan dat naakt nooit een probleem was en dat de naaktshoots niet verwijderd hadden moeten worden. Wel geeft hij aan dat de manier waarop naakt getoond werd verouderd is en vernieuwing behoeft. Playboy blijft al met al staan voor het allerbelangrijkste: vrijheid.  Lees het hele bericht van Cooper Hefner hier.

De cover van het Maart 2017 nummer waarin naakt weer helemaal terug is:

 

 

De eerste naaktloze Playboy Cover, een ode aan Snapchat: