Het 60-jarig jubileum van Omega Speedmaster: het horloge dat de ruimte inging

Iedere man verdient een goed horloge maar door de uitgebreide keuze is het lastig om een goed merk en model te vinden. E...

Iedere man verdient een goed horloge maar door de uitgebreide keuze is het lastig om een goed merk en model te vinden. Een horlogemerk waar we al sinds 1848 op kunnen bouwen is Omega. Het model waar je dan mee gezien wil worden is de Speedmaster. Dit jaar is de Speedmaster jarig en viert het merk haar 60-jarig jubileum. De Speedmasterlijn bestaat uit een flinke hoeveelheid chronografen waarin ieder model een meesterwerk an sich is. Het begon allemaal in 1957 met de Broad Arrow: de eerste Speedmaster. Inmiddels zijn we aangekomen bij de Speedmaster Racing Master Chronometer 2017. Tussen die twee horloge's in zitten hele aardige verhalen. Zo was de Speedmaster het eerste horloge op de maan bijvoorbeeld. Sowieso heeft Speedmaster een speciale band met de ruimtevaart, meerdere Speedmasters zijn vernoemd naar het Apolloprogramma en NASA heeft de Speedmaster goedgekeurd als horloge voor astronauten.

Lees ook: Omega komt met horloge naar aanleiding van hashtag #speedytuesday

De eerste Speedmaster, gemaakt voor snelheid

De ruimte in

Zie in de onderstaande video hoe NASA de Speedmaster enkele heftige tests liet ondergaan. De Speedmaster was uiteindelijk het enige horloge dat alle tests doorstond en kon vervolgens mee de ruimte in. Als een horloge goed genoeg is om mee naar de maan te nemen dan is het horloge goed genoeg voor ons. Het hele ruimte verhaal melken ze inmiddels al een aardig tijdje uit en op de racesport leek de focus niet langer gelegd te worden. Ook George Clooney, het gezicht van de Speedmaster, spreekt zijn liefde voor het horloge wegens zijn liefde voor de ruimte uit. Gelukkig kan je dit jaar een nieuwe Speedmaster verwachten: de Speedmaster Racing Master.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=e002RfWn6mE

De Speedmaster Racing Master Chronometer 2017

Het uurwerk keert terug naar de autosport. Het is een traditie geworden om in iedere nieuwe Speedmaster iets te verwerken van een voorgaand model. Bij het dit exemplaar is dit terug te zien in de wijzerplaat die doet denken aan het Speedmaster model uit 1968. Omdat dit horloge zich weer richt op de autosport zijn vanouds de wijzers weer wat breder gemaakt. Zo is de cirkel rond en zien we een horloge dat ergens doet denken aan de wide arrow. Een prijs moet nog bekend gemaakt worden.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=x63Q8c5bUjg