Dit is de Viagra 2.0 voor je liefdes- en sexleven

Iedereen die wel eens een blauwtje gelopen heeft, weet dat dat alles behalve een fijn gevoel is. Sterker nog, de kans op...

Iedereen die wel eens een blauwtje gelopen heeft, weet dat dat alles behalve een fijn gevoel is. Sterker nog, de kans op een afwijzing of mislukking is de grootste reden niet je droombaan achterna te gaan, het weerhoudt je ervan om mee te doen aan een talentenjacht op tv, en het zorgt er ook voor dat je terugdeinst terwijl je eigenlijk die prachtige meid wilt versieren in de kroeg.

Lees ook: Goed idee vanuit Zweden: ga voor sex tijdens de lunchpauze 

Voor zover wij weten bestaat er helaas geen pilletje dat ervoor zorgt dat je onderneming een succes wordt of jou een fantastische zangstem geeft. Gelukkig is er ook goed nieuws: uit onderzoek van het Imperial College London blijkt een soortgelijke pil voor jouw liefdesleven wel bestaan.

Het belangrijkste ingrediënt is kisspeptine, een hormoon met een toepasselijke naam dat de mens van nature heeft. Zoals meestal het geval is bij hormonen, heeft het verschillende functies. Naast dat het helpt bij de aanmaak van insuline stimuleert kisspeptine het gevoel van liefde, positieve emoties, opwinding en zorgt het ervoor dat je ooit in de pubertijd bent gekomen. De conclusie van het onderzoek is dat het hormoon mensen kan helpen om meer positieve gevoelens te krijgen. Een beetje puberale hitsigheid doet de mens blijkbaar goed.

Professor Waljit Dhillo leidde het onderzoek, hij benadrukt dat er meer tijd nodig is om erachter te komen welke andere effecten kisspeptine op het lichaam heeft. We hopen dat hij een beetje vaart achter dat onderzoek zet, en dat het hormoon ook goed werkt bij vrouwen (schijnt van wel). Het mengseltje is momenteel nog niet verkrijgbaar dus voor degenen die al enthousiast hun portemonnee wilden trekken is het nog even jammer maar helaas. Wel lijkt het erop dat we ooit een magisch pilletje kunnen kopen waarmee je bijna alle liefdes-en sexgerelateerde problemen op kunt lossen. Een soort Limitless-pil voor tussen de lakens? Kom maar door met die liefdescocktail.