Proef binnenkort Heineken bier gebrouwen van Amsterdams grachtenwater

In 1988 stopte de Heineken brouwerij in Amsterdam met het brouwen van bier omdat de brouwerij aan de Stadhouderskade sim...

In 1988 stopte de Heineken brouwerij in Amsterdam met het brouwen van bier omdat de brouwerij aan de Stadhouderskade simpelweg niet aan de vraag kon voldoen. Inmiddels ken je het pand als de Heineken Experience en dient het vooral als museum. Nu, 29 jaar later borrelt er weer wat in de ketels in Amsterdam.

Het afgelopen jaar kreeg de Heineken Experience ongeveer een miljoen bezoekers te verwerken wat natuurlijk voor hen goed nieuws is. Al die toeristen in de stad daarentegen zijn, zoals veel Amsterdammers wel weten een beetje problematisch aan het worden. Omdat Heineken zich naar eigen zeggen wil inzetten voor een duurzaam en leefbaar Amsterdam ontstond het idee om de grachten schoon te maken en het gezuiverde water te gebruiken als bron voor een nieuw biertje. Jazeker, bier gebrouwen van Amsterdams grachtenwater. Dat mag wel heel aardig gezuiverd worden indien je het biertje niet naar gezonken fiets en dronken Britse maaginhoud wilt laten smaken.

Lees ook: Johnnie Walker komt met een exclusieve fles van 685 dollar